Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Špenátové brambory

0.0
Špenátové brambory

Potřebné ingredience

brambory, listový špenát (stačí obyčejný např. z Kauflandu, ale Bonduelle je chutnější), smetana, sůl, olej, česnek, malý kousek másla (suroviny dle počtu strávníků)

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci si na oleji orestujeme nakrájený česnek (množství jak máte rádi, já dávám tak 2 stroužky) ... poté přidáme listový špenát, sůl a necháme dusit do měkka. Občas podlejeme troškou vody. Když je špenát měkký, tak přidáme smetanu a necháme ještě chvilku podusit. Na dno zapékací misky dáme trošku másla a pak vrstvíme brambory se špenátem ... brambory můžete ještě trošku posolit (záleží jak máte rádi). Nakonec dáme na pár minut zapéct do trouby.

potřebné suroviny - brambory vařené ve slupce, olej, smetana, sůl, česnek a listový špenát (máslo jsem zapomněla vyfotit)

orestujeme česnek

přidáme sůl a česnek a dusíme do měkka

nakonec přidáme smetanu

do zapékací misky dáme trošku másla a vrstvu nakrájených brambor - ty můžete ještě posolit

přidáme vrstvu špenátu a tak stále dokola ...

a výsledek na talíři ... (když dáte více šlehačky jako já - tak brambory nejsou tak suché, ale je tam taková "šťávička" - dala jsem celou smetanu)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sepinka 20. 10. 2009, 17:50
je to něco užasnyho :-) všem vřele doporučuji |:o) |:o) |:o) Moji chlapi sežrali celou mísu (pusa) (pusa) Opravdu velmi děkuji za receptík (clamp) (clamp)
toska 20. 10. 2009, 18:12
@sepinka jé strašně moc děkuju za chválu :-$ :-$ :-$ ... náš chlap bude mít taky dneska k véče ... to málo, co jsme mu my ženský nechaly :-D :-D :-D
Helu 20. 10. 2009, 17:46
Dobrý nápad. :-)Dík za inspiraci.Helena. (hello)
toska 20. 10. 2009, 18:12
@Helu (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie