(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Tvarohový fešák

Potřebné ingredience
Kakaové těsto: · 2 hrnky polohr.mouky · 1hrnek cukru · ½ hrnku oleje · 2 lžíce kakaa · 2 celá vejce · 1 kypřící prášek · 1 hrnek mléka Tvarohové těsto: · 2 vaničky tvarohu · 3 vejce · ½ hrnku cukru · 1 vanilkový pudink · podle potřeby mléko na zředění..
Postup přípravy
1. Do vymazaného a vysypaného většího pekáče nalijeme kakaové těsto
2. Pak si připravíme tvarohové těsto.Malým množstvím mléka ho rozředíme,aby vzniknul středně tekutý tvarohový krém.Ten potom zvysoka a nepravidelně nalijeme do kakaového těsta.Lijeme zvysoka proto,aby tvarohové těsto proteklo kakaovým a vytvořilo nepravidelné obrazce J
3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi 45min.Bublin,které vzniknou se nelekáme,naopak jsou vítány pro lepší vzhled moučníku!
2. Pak si připravíme tvarohové těsto.Malým množstvím mléka ho rozředíme,aby vzniknul středně tekutý tvarohový krém.Ten potom zvysoka a nepravidelně nalijeme do kakaového těsta.Lijeme zvysoka proto,aby tvarohové těsto proteklo kakaovým a vytvořilo nepravidelné obrazce J
3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi 45min.Bublin,které vzniknou se nelekáme,naopak jsou vítány pro lepší vzhled moučníku!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

liotta
(upraveno)
4. 8. 2011, 10:17




nahlásit

petrulka
(upraveno)
26. 7. 2011, 11:44
Taky děláme
jen používám hladkou mouku a dávám ještě citronovou kůru. Pak dám většinu tmavýho těsta, pak tvaroh a teprv na něj lžící zbytek těsta...


nahlásit

pájafen
(upraveno)
5. 3. 2011, 19:14
My fešáka děláme už spoustu let. Jen ten tvaroh řešíme jinak. Rozmícháme tvaroh s vajíčkem (ale může být i bez) a cukrem. Vůbec neředíme, jen když je moc tuhý. Lžící pak klademe na těsto, hezky tam zapadne a jsou v něm taková očka.

nahlásit
Toyen
(upraveno)
10. 2. 2011, 11:12
Výborný koláč,který je velmi jednoduchý na přípravu a nenáročný na čas což jsem ocenila
děkuji za recept ,hned si ho zařadím do kuchařky. A také děkuji za přesné napsání doby a stupňů pečení,která opravdu odpovídá
)




nahlásit
kimlova
(upraveno)
7. 2. 2011, 19:55
Tak ho zrona ochutnáváme. Moc nám všem chutná, ale ten tvaroh udělal spíš takovou vrstvu nahoře a dovnitř neprotekl ...

nahlásit
horizont
(upraveno)
6. 2. 2011, 21:38
nejsou to ty himaláje?
nahlásit

andilek261
(upraveno)
6. 2. 2011, 22:43
@horizont
To mi nic neříká

nahlásit