Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

klobásová kolečka

0.0
klobásová kolečka

Potřebné ingredience

2 nožičky klobás(my máme rádi ústeckou) můžete i pikantnější ty kolikrát pustí i šťávu) 350g hladké mouky 1 hera 1 zakysaná smetana 1 prášek do pečiva vejce na pomazání,sůl,kmín

Postup přípravy

do mouky vsypeme kypřící prášek,smetanu a trošku sole,nastrouháme heru a vypracujeme těsto.
Necháme v lednici tak cca 2hodinky odpočinout.
Na pomoučeném vále či pracovná desce,vyválíme asi 3mm silný plát a vykrajujeme kolečka.Potřeme rozšlehaným vejcem,posolíme,pokmínujeme a klademe klobásu nakrájenou na kolečka.
Pečeme,netrvá to dlouho poznáte,já jsem to nikdy časově nezkoumala :-))
můžete recept obměňovat,měkký salám,ananas a sýr,či kečup a párek...
dobré k vínku.pivku....i džusu

ingredience...mouka,prášek do pečiva,Stela(můžete jakýkoliv ztužený tuk..Hera) zakysaná smetana,klobásy,vejce,sůl kmín

těsto již hotové

vykrájené,potřené,dosolené,okmínované a s klobáskou si to putuje do trouby

upečeno hotovo...dobrou chuť
některé klobásy mohou pustit tuk,ale nevadí

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivča176 15. 3. 2012, 22:25
Vendulko,kolik asi tak přibližně je z té jedné dávky kousků?
veronininka 10. 3. 2011, 15:29
Jejda to vypadá úžasně!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) V sobotu jdeme na ples, tak to asi udělám ke známým před plesáním ,-) ^o) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) Mňamky, to se těším, co budou říkat ,-) A s něčím jemnějším bych to mohla udělat dětičkám s mamkou, když zůstanou doma.... (kocka) Díky za nápad (L)
bleška 55 22. 2. 2011, 16:10
Vendulko, ty jsou moc pěkné, určitě je vyzkouším. Ještě bych se chtěla zeptat. Ty klobásy se z koleček nevyloupnou a nevypadnou? To tam drží přilepené tím vajíčkem? Jana (hello) (hello)
vendyu 22. 2. 2011, 19:08
@bleška 55 zatím se mi nestalo,že by vypadla..a to se přiznám jsem jednou jeden plech zapoměla pomazat.Ale zase to byli klobásky co pustili šťávu. Takže zatím mi vše drželo,.Když mi došla asi na 10 koleček klobása normálně jsem dala měkký salám a kousek sýra a také drželo. Tak dobrou chuť
Mohama 22. 2. 2011, 14:56
Včera jsem to upekla a než jsem se nadála, byl talíř prázdný. Je to dobroučké, takže o víkendu na oslavu je udělám znovu. Bohužel máme u nás asi kratší klobásky, protože mi dvě vystačily tak na polovinu těsta....... ,-)
vendyu 22. 2. 2011, 19:06
@Mohama :-) :-)no jo u nás někdy také dvě jsou málo,záleží jak silé jsou kolečka :-)..my máme rádi silnější..tekže také buť dvě větší nebo skoro tři :-) a jsem moc ráda,že chutná.. (Y)
anomiss 17. 2. 2011, 15:51
Vendulko,..těsto mám už v lednici, tak jsem zvědavá, jaké to bude ,-),..pak dám vědět, jak se nám to povedlo,.podle obrázku to vypadá lákavě (zajic) (zajic)Díky za receptík (L) (L)
vendyu 17. 2. 2011, 21:57
@anomiss jo je to jedlé (zajic)..přiznám se myslím,že jsem poprvé recept viděla zde na MMB,ale nikde jsem ho pak nemohla najít,tak jsem brouzdala po netu a našla ho. Poprvé jsem to dělala na Marečkovo narozky-28.12-to víte každý má po svátcích dost chlebíčků a chuťovek,ale tohle zbodli všichni..a pak jsem to dělala asi tak 10x do teď ,-) tak ať chutná (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie