Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

VIŠŇOVÉ ŘEZY

0.0
VIŠŇOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

na těsto: Hera: 1 mléko: 50 ml prášek do pečiva: 1/2 kakao: 2 lžíce mouka polohrubá: 260 g vejce: 5 cukr moučkový: 250 g na polevu: čokoláda na vaření: 100 g Hera: 80 g na krém: máslo: 250 g pudink vanilkový: 1 kompot višňový: 1 na vymazání: mouka polohrubá: 1 lžíce máslo: 1 lžíce

Postup přípravy

Krok 1:Ušleháme heru s moučkovým cukrem a žloutky‚ přidáme mouku‚ kypřicí prášek‚ mléko a nakonec sníh z bílků. Třetinu těsta oddělíme a vmícháme do ní kakao.
Krok 2:Na vyšší plech, vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou, nalijeme nejdříve světlé těsto a na něj pak rozetřeme tmavé. Poté poklademe vypeckovanými a okapanými višněmi.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia zhruba 35 minut. Po upečení necháme moučník vychladnout. Připravíme si krém: šťávu z višní doplníme vodou tak, aby nálevu bylo 500 ml. Přidáme dvě lžíe cukru a vanilkový pudink. Poté dáme vychladnout. Utřeme celé máslo a po troškách k němu přišleháváme vychladlou pudinkovou směs. Ušlehaný krém natřeme na vychladlý koláč.
Krok 4: Nakonec připravíme čokoládovou polevu: ve vodní lázni smícháme čokoládu s herou. Směs opatrně natřeme na vychladlý moučník.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Denomenka 10. 3. 2011, 21:47
Vypadají skvěle!! (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie