Bonboniéra k "50"

Potřebné ingredience
- jako u předchozích
Postup přípravy
Ve čtvrtek jsem si upekla korpus a v pátek ušlehala krém s tím, že až se večer vrátíme z akce, tak si dort promažu a v sobotu nazdobím. Ještě před odchodem jsem však zjistila, že se mi korpus opět srazil - jak já to dělám ...... fakt k vzteku! Takže večer místo mazání jsem pekla nový - z trouby jsem ho vyndavala ve čtvrt na dvě ..... V sobotu už to docela šlo, až na to, že jsem krém musela znovu přešlehat - byl také takový "připosražený" :-( Měla jsem strach, aby se víko bonboniéry nepřilepilo na spodek, prototo jsem ho trochu vypodložila pečícím papírem. Převoz přestál a myslím, že i potěšil a chutnal - a o tom to je! :-)

- spodek s pralinkami

- víko

- a ze zbytků i maličký pro nás ,-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

adametz
(upraveno)
12. 4. 2011, 15:05
Ivano ten je nádherný, můžu se zeptat. Ten spodní díl jsi vydlabala, celý potáhla tou oranžovou a pak dala tu bílou dečku??? Nebo prozraď jak na to??? Taky bych ráda vyzkoušela, ale nějak nevím jak na to. A to víko máš potažené i zespoda???
nahlásit

ivana.king
(upraveno)
12. 4. 2011, 15:35
@adametz
Děkuju! Dělala jsem v kulaté formě a z papíru jsem si vystřihla šestihran, podle kterého jsem seřízla strany. Z toho prvního nepovedeného korpusu jsem použila spodní a vrchní díl (ty byly použitelné - prostředek byl zdrclý), které jsem promazala a potáhla ze všech stran (nechtěla jsem, aby mi z toho padaly drobečky). Povedený korpus jsem 3x prořízla, první dvě vrstvy slepila. Potom jsem si zmenšila ten papírový šestiúhelník a podle něho vyřízla střed z té třetí placky. Vzniklý "rantlík" jsem přilepila na spodní dvě vrstvy (dost se to drobilo, ale povedlo se). Snažila jsem se potáhnou oranžovým marcipánem, ale nejsem tak zběhlá a šikovná, takže jsem prostředek vyřízla a vzniklou díru zakamuflovala bílou dečkou - která ale byla stejně v plánu. Uff - snad je to srozumitelné!

nahlásit

adametz
(upraveno)
12. 4. 2011, 16:00
@ivana.king
Děkuju za super odpověď. Tak se ti nakonec hodilo, že se ten jeden korpus zdrcnul
Ještě jednou díky, hned je mi to jasnější. Já jsem právě uvažovala, jak do toho udělat tu díru a ono je to takhle jednoduché. A že jsi okrájela kulatý dort, to je taky dobrá vychytávka, já právě taky nemám takovou formu, tak bych musela improvizovat.




nahlásit

ivana.king
(upraveno)
12. 4. 2011, 21:46
@adametz
jj
na tom posledním obrázku je ten vykrojený střed - to jsem potáhla pro nás, abychom si také trochu užili
- ale bylo toho málo
taková jednohubka





nahlásit

JarmilaKr
(upraveno)
12. 4. 2011, 0:03
Já bych tak chtěla, aby mi bylo 50!!!
Proč jsem něco takového nedostala?
Nemohla byste mi něco takového upéci k 75tinám?
Jarmila






nahlásit

ivana.king
(upraveno)
12. 4. 2011, 7:31
@JarmilaKr
nooo, mohla bych ..... ale - i s tou 50?
Něco vymyslíme!





nahlásit

véjuška
(upraveno)
12. 4. 2011, 0:02
krásný





nahlásit

ivana.king
(upraveno)
12. 4. 2011, 7:27
@véjuška
Děkuji



nahlásit