Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kolač s boruvkami z drobenky

0.0
Kolač s boruvkami z drobenky

Potřebné ingredience

500g polohrube mouky1 saček kypřiciho prašku do pečiva200g cukru krupice200g maslatuk a hrubou mouku do formyNapln:500g mekkeho tvarohu100gmoučkoveho cukru1 vanilkový cukr500ml mleka2 vejceovoce na kolač

Postup přípravy

Mouku smichame s kypřicim praškem a cukrem.Přidame na kousky nakrajene maslo a vše spracujeme na drobenku.Kolačovou formu dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou.Dvě třetiny drobenky nasypeme do formy a dobře přitiskneme ke dnu.
Tvaroh smichame s moučkovým a vanilkovým cukrem,mlekem,vejci a dobře promíchame.
Tvarohovou napln nalijeme na drobenku a uhladime.Na povrch rozložime boruvky(i jine ovoce) a posypeme zbylou drobenkou.Pečeme ve vyhřate troubě asi 45min. při 180 stupnů.
Po vychladnití nakrajime na kousky a je to mnamka....:)do žmolenky navrch přidavam nasekane ořechy

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mouse 8. 7. 2008, 15:22
Supéééér recept, rychlé, žádné šlehání sněhu, žádné kynutí a super dobrota. Jen já trouba koupila jen jeden tvaroh, tak jsem to udělala z 1/2 všeho a vůbec to nevadilo. Škoda, že sem nejdou vložit fotky :-) JÁ NEMÁM RÁDA SUCHÉ BUCHTY, MANŽEL ZASE VYŽADUJE DROBENKU A TOTO JE SUPER KOMBINACE, PROSTĚ NA JEDNIČKU!!!! §§§§§ DĚKUJI A VŘELE DOPORUČUJI §§§§§§§§§ Míša PS: moc často nepeču, ale tady není co zkazit (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie