Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Voňavá pečená makrela na cibuli, slanině a sušených rajčatech

0.0
Voňavá pečená makrela na cibuli, slanině a sušených rajčatech

Potřebné ingredience

Makrela, cibule nakrájená na plátky, česnek nakrájený na plátky, uzený špek na plátky, sůl, bílý pepř, citrón, balzamiko ocet, rajčata, chilli lupínky, směs koření dle vaší chuti, mletý zázvor, sušená rajčata v oleji, olej nebo máslo, horká voda na podlití, popř. bílé víno.

Postup přípravy

Rozmrazenou makrelu omyjema a osušíme. Smícháme olej se směsí koření, rybu uvnitř i z venku tímto potřeme a polijeme citronovou šťávou. Necháme uležet v ledničce do druhého dne. Poté do břišní dutiny ryby dáme cibuli, česnek, plátky špeku, sušená rajčata, osolíme a opepříme Dno pekáčku vysteleme cibulí, česnekem, rajčaty a sušenými rajčaty. Na to položíme rybu, pokapeme balzamiko octem, osolíme poklademe zbytkem špeku, nebo plátky másla, podlijeme vařící vodou a dáme cca na 1 hodinku do rozehřáté trouby péct. Nejprve pod pokllicí nebo alobalem, poté dopečeme a necháme udělat kůrčičku již bez pokličky. Podáváme s měsíčkem citrónu, rozpečenou bagetou či chlebem, čerstvou zeleninou a vychlazeným bílým vínem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie