(recept
si oblíbilo 88 návštěvníků)
CIBULOVÝ ZÁVIN

Potřebné ingredience
Nápln: 6 větších cibulí,3 polévkové lžíce oleje, 1 1/2 čajové lžičky kmínu, 3 polévkové lžíce nasekaných bylinek ( dávám jen třeba kudrnatou petržel), sůl, pepř, 1/4 čajové lžičky kari, 1/4 čajové lžičky papriky. Těsto: 1/8 l vody, 250g hladké mouky,špetka soli,4 polévkové lžíce oleje, 1 žloutek.
Postup přípravy
Postup: Oloupáme cibuli a nakrájíme na širší kolečka,na rozehřátém oleji podusíme asi 5 minut cibuli,bylinky a koření. Těsto: Vodu,mouku,sůl a 2 polévkové lžíce oleje hněteme do hladkého a lesklého těsta. Necháme pod utěrkou odpočívat 30 minut. Pak vyválíme na 40x25cm. Utěrku posypeme moukou a položíme na ni vyválené těsto,které ručně vytáhneme na dvojnásobnou velikost. Cibulovou hmotu rozložíme na plochu a pomocí utěrky z užší strany zarolujeme. Závin položíme na plech. Potřeme ho žloutkem rozkvedlaným ve zbylém oleji. Při 225 stupních asi 40 minut. Je to minimálně kalorické a moc dobré. Z bylinkama opravdu opatrně,protože cibule má svou výbornou chut a koření i bylinky by to mohli zkazit. Těsto se musí opravdu do tenka vytahat,jinak bude tvrdé. Chce to cvik,já ho dělám léta,tak už to mám vychytané ale taky se stane,že se mi nepovede. Přeji všem dobrou chut! Opravdu je to vynikající!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

M.A.R.C.Y.
(upraveno)
23. 9. 2014, 19:13
Liduško mňamuška!!!!!!













nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
12. 10. 2014, 15:32
@M.A.R.C.Y.
Marci,pak mi to nedalo ,dělala jsi mi chutě,tak jsem ho pak dělala taky
když on je tááák dobrý












nahlásit

čučinek
(upraveno)
5. 12. 2013, 22:35





















nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
8. 1. 2014, 9:48
@čučinek
Závin je náš velice oblíbený,lepší je až na druhý den,ale většinou u nás nevydrží a hned je po něm
a hvězdičky jsou taky moc dobré,to opravdu zkuste
krásný nový rok









nahlásit

ajkammm
(upraveno)
11. 3. 2012, 9:36
vyzkouším

nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
16. 4. 2012, 15:18
@ajkammm
Stojí to za to,je to mnamina







nahlásit

Iveta21
(upraveno)
11. 3. 2012, 9:31
chutově výborný, pracný se mi nezdá, možná jsem vyválela až moc natenko, měli jsme 4 záviny. Akorát se mě to lepilo na uěrku, možná by to chtělo plnit vychladlou směsí, příště udělám těsto na formu od koláče, naplním směsí a nahoru zase těsto, nebo budu vyvalovat na pečícím papíru, jak jsem zvyklá.. Je to vážně vynikající, dala jsem domácí usušenou celerovou nať.

nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
16. 4. 2012, 15:17
@Iveta21
Ivetko,já ho dělám moc ráda,pro jiné je pracný,nechtějí to dělat. Jinak směs dávám vychladlou,možná trošku vlažnou. Ale je to mnamka.








nahlásit

vevercak78
(upraveno)
19. 10. 2011, 15:34
to vypadá zajímavě
určitě vyzkouším


nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
28. 10. 2011, 20:24
@vevercak78
Verunko,je moc dobrý,sice pracný ale stojí to za to






nahlásit

kpavlinka
(upraveno)
6. 10. 2011, 12:40
Dneska se na něj chystám



nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
8. 10. 2011, 7:50
@kpavlinka
Pavli,jak to dopadlo? Těsto se musí dobře vytahat,jinak je pak tvrdé,když se to ale stane,stačí to nechat odležet jeden den a to změkne a je to vynikající. Ony ty tažené záviny jsou dost těžké ale nedají se chutově srovnat s listovým těstem,to už není ono. A taky opatrnko s kořením,protože by ta cibule ,její chut už nevynikla. Já si ho asi dnes udělám,dostala jsem chut.
Přeji krásný víkend! U nás leje,je zima a fouká vítr,no je fakt hnusně,nikam nejdu ,budu zalezená doma a budu žehlit a tvořit. Na oběd udělám sekanou a bram.kaši. Tak pá! Lidka






















nahlásit

kpavlinka
(upraveno)
9. 10. 2011, 12:17
@lidunkavr
Lidko,akorát vám jdu psát,štrůdl jsem dělala ve čtvrtek večer,byl tenounkej,fakt jsem si dala záležet a přesně,dělala jsem ho na pátek,kdy měl náš Tomík narozky a byl součást oslavy.
Sklidil mega úspěch,fakt výborná záležitost,dala jsem jen petrželku,jak jste psala,výrazný bylo kari a ta cibule,ale jsem se zamilovala a budu dělat častějc
Děkuju,za to,že jste sem recept vložila,protože je vynikající a další "kousek"do domácích oblíbených receptů
Hezkou neděličku













nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
13. 10. 2011, 8:14
@kpavlinka
Jéé,Pavli,to jsem moc ráda! Ono to chce cvik. S tím kari opatrně,pak nejde,tak cítit ta užasná chut nasládlé cibule,což je škoda. Jinak já bych ho snědla i sama,jak ho miluju
.Jsem moc ráda,že jsem ho nevložila zbytečně,pro mně je to nejlepší receptík,který se všude nevidí. Krásný den! Lidka





















nahlásit
marcipp
(upraveno)
28. 10. 2011, 20:30
@lidunkavr
Holky a dá se to dát i do listového těsta?
nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
28. 10. 2011, 22:00
@marcipp
asi se dá použit ale nebude to už ono,to tažené těsto má jinou chut než listové





nahlásit