Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Lehká letní "co dům dal"

0.0
Lehká letní "co dům dal"

Potřebné ingredience

6 vajec, 2 pudinky, (jeden uvařit s mlékem do krému a druhý se použije na želatinu) tvaroh, mléko, poloh.mouka, kompot, marmeláda......cukr......

Postup přípravy

Tak se mi v sobotu večer nahlásila návštěva na neděli na kafe.....tak jsem chvíli plašila, co jako k tomu a pak otevřela lednici a zjišťovala, čeho se potřebuji zbavit :-D
Dala jsem péct piškot na plech.....nechtělo se mi v tom vedru dělat máslový krém, tak jsem uvařila pudink a vyšlehala s jedním tvarohem, ochutila.........pišot jsem prokrojila a namazala výýýbornou a zdravou marmeládou z černého rybízu.....natřela krémem, slepila......ale zdálo se mi to málo, tak jsem se šla podívat do spíže - a jo, už vím. Nakrájela jsem na nudličky kompotované meruňky a ze sirupu a pudinku uvařila želatinu a zalila. Původně jsem si myslela, že budu zdobit šlehačkou, ale ke snídani jsem ochutnala, jako jestli ještě honem nemám raději něco jít koupit :-) a zjistila jsem, že to docela jde. No - manžel teda chválil, že jako proč tohle nepeču častěji a pořád nějaký "suchý" buchty... Návštěva nadšená a já sama si to musím pochválit, že z takového nic vzniklo opravdu něco lehkého a jedlého.... tak až nebudete vědět, nebojte se taky improvizovat :-)
Ještě doplním, že to je ns ten menší vysoký plech, ne na klasický velký!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 19. 7. 2011, 15:39
(clamp) (clamp) (clamp)
lidare 19. 7. 2011, 8:05
(Y) (Y) (Y)výborný tip na dobrý moučník (clamp) (C) (clamp)
Leňula*B 18. 7. 2011, 20:03
vypadá to super, určitě vyzkouším :) děkuji
Jada76 18. 7. 2011, 22:04
@Leňula*B Leni, nemáte zač, snad si taky pochutnáte (H) (L)
dorty 18. 7. 2011, 6:38
Jani ,tvaroh a pudink je dobrá kombinace to jsem za totáče dělala dětem místo jogurtů (Y) ,-) (child1) (child1) (child1) (child1) (hello)
Jada76 18. 7. 2011, 17:23
@dorty :-D Maru, vidíte a já měla strach, zda to ztuhne a co z toho bude .... :-) :-) :-)
Marci75 18. 7. 2011, 20:17
@Jada76 Já dělala nedavno eskymo řezy a neměla jsem do krému zakysanou smetanu, dala jsem do pudinku na krém místo té zakysanky tvaroh a bylo to výborné (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie