Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

NEJRYCHLEJŠÍ ZMRZLINA

0.0
NEJRYCHLEJŠÍ ZMRZLINA

Potřebné ingredience

cca hrnek drobného zmraženého ovoce (borůvky, jahody, maliny, ....) ***
cca půl hrnku cukru, moučka je lepší ***
kelímek bílého jogurtu (lze nahradit mlékem, zakysankou, šlehačkou...) ***
ROBOT

Postup přípravy

Do robotu (se sekacíma nožema) nasypeme zmrzlé ovoce a cukr a začneme na max sekat - po chvilince (jakmile to začne vypadat "sypké") otvorem ve víčku vlíváme jogurt, a přestaneme (lít i mixovat), jakmile je konzistence jakou chceme :-))

Množství jsou skutečně orientační - já to sypu a leju od oka, a záleží i na počtu strávníku - nejleší je to totiž hned podávat, ne znova zmrazit. Každopádně s touhle zmrzkou jsem celoročně za hvězdu před každou návštěvou - pokud máte v mrazáku jakékoliv ovoce, je za pár minut v poháru :-)) Pokud není klasické ovoce, lze nechat zmrznout i okapaný kompot, větší kousky raději předem pokrájet

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

artep 3. 6. 2007, 14:11
začíná jahodová sezóna - pokud se bojíte, že se do druhého dne jahody zkazí, zde jsou dva typy, co s tím: omýt, vykrájet, nakrájet a ... 1. osušit papírovou utěrkou, dát do mikrotenu a v co nejnižší vrstvě dát zmrazit (proto ten mikroten, jde v tom dobře rozptýlit po šuplíku mrazáčku). Za pár hodin nebo druhý den lze klasicky udělat zmrzlina podle postupu výše. 2. rozmačkat v misce s krystalovým cukrem a nalít do kelímků. Po zmražení vznikne báječná klasická jahodová dřeň, která lze dlouho skladovat ... což není náš případ. Je obvykle brzy snědena ;-) Taky z ní jdou udělat báječné jahody se šlehačkou - nechat rozmrznout a smíchat s jahodovým želé z LIDLu udělaného podle návodu (prodávají takové dva sáčky, vypadají jako průhledný pudink). S hotovým, ale teplým. Tím se to naředí a ztuhne to do takové té akurátní konzistece, jako byly jahody se šlehačkou "když jsme byli malí" (X) (D) Zásadně to ale chce "vopravdickou šlehačku" ... ta sprejovka k tomu "není vono" (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie