Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 66 návštěvníků)

Levna,rychla a hlavne dobra buchticka...Hrabenciny rezy

0.0
Levna,rychla a hlavne dobra  buchticka...Hrabenciny rezy

Potřebné ingredience

TESTO-400g polohrube mouky,150g mouckoveho cukru,180 hery(liry...),4 zloutky,1/2 prasku do peciva....NAPLN-8 jablicek a snih z bilku se 100g mouck.cukru...

Postup přípravy

Udelame testo-je jak linecke.Pokud se bude lepit,pridejte pidi polohrube mouky.Ctvrtku testa dejte do mrazaku.Plech vymazte pouze maslem-ja davam maslicka kapku vic,tak at jde na plechu videt...,do vymazaneho plechu rozdubejte testo,at ho mate krasne po cele plose plechu.Na testo nastrouhejte na hrubo jablicka,rozetrete po cele plose testa..a posypte krystalem..,muzete dat i skorici,orechy,rozinky..,proste co vas napadne.JA davam jen jablicka.Na jablicka rozetreme udelany snih ze 4 bilku,do kterych vmichame 80-100g mouckoveho cukru-cukr davam hned do bilku,pak sleham na snuh....Vytahneme z mrazaku zbylej kousek testa a na hrubo nastrouhame po cele plose.Jak mate hotovo,dejte do trouby pect na 160-170 stupnu.Pece se do ruzovo hneda,asi tak 20-30 minut.Upecene nechte vychladit,a krajejte na plechu.Buchtu nevyklapejte-rozbila by se vam!!!!Vychladlou na plechu nakrajejte,a dejte na tacek.Krajejte siri kosticek ci trojuhelnicku podle sire vasi placate naberacky...Muze se stat,ze maji jablicka hodne stavy,a po nakloneni ji uvidite v rohu plechu-ja po vytazeni z trouby chvilku necham,pak naklonim,a pres roh stavu vyleju.Pokud ji tam nechate,nic se nedeje,po vychladnuti se vsaje.U nas tahle mnamka mizi ukrutne rychle...Takze pokud mate jablicka,rozhodne stoji za vyzkouseni...

Testo na maslem vymazanem plechu...

Na testo strouhame jablicka...

Jablicka uz mame na testicku,tak posypeme cukrem(skorici,pridame orechy,rozinky..co chcete)

Rozetreme na jablicka snih...

A snih postrouhame nahrubo vytazenym testem z mrazaku...

Dame do trouby a peceme na 160-170 stupnu....do ruzovo-hnede barvicky..

Upecena dobrota..nechame schladnout...

Na plechu se kraji krasne...nelepi se...

Pri vytazeni krasne drzi tvar,a pri papani se jen rozplyva...dobrou chut....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andol 19. 10. 2013, 20:20
(Y) (Y)
vlasťulka 23. 8. 2011, 13:33
to je hraběnčin koláč ne??? :-o
Nadys 23. 8. 2011, 13:37
@vlasťulka Je -Hraběnčiny řezy (F)
Levnacek1 (upraveno) 9. 11. 2013, 22:10
@Nadys Ano,jsou to Hrabenciny rezy-u nas dost oblibene (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie