Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lasagne s mletým masem a mangoldem

0.0
Lasagne s mletým masem a mangoldem

Potřebné ingredience

Lasagne (krabička, těch, co se nevaří předem), 1/2 kg mletého míchaného hov. + vepř. masa, kousek uzeného (v nouzi i točeňáček poslouží), náruč mangoldu, 2 velké cibule, 2 stoužky česneku, sůl, olej, 3/4 l mléka, hladká mouka, máslo, muškátový květ.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté mase a orestujeme, pak dodáme drobně nakrájený kousek uzeného pro vůni a osolíme. V dalším hrnci s horkou vodou spaříme umyté listy mangoldu, zbavené tvrdých stonků. Pak je umeleme, kdo nemá mlýnek seká jako kat Mydlář a pracujeme s ním jako se špenátem. Tedy klasicky na zpěněnou cibulku dáme mangold, osolíme, přidáme česnek a masovou směs. Nesmí to být úplně suché, potřebujete tak 1 a1/2 dcl tekutiny, aby měly z čeho nasáknout těstoviny. Dále z másla a hladké mouky uděláme jíšku, přidáme muškátový květ a zalijeme mlékem - vznikne tak řidší bešamel. Potřebujeme ho cca 3/4l. Vezmeme pekáč, dno potřeme olejem, vyložíme lasagni, dáme vrstvu masové směsi s mangoldem, vrstvičku bešamelu a opakujeme do vypotřebování ingrediencí. Končíme lasagni, navrch bešamel a strouhaný sýr. Pečeme při 200°C cca 30 minut. Heslem:" Spasem na co přijdem" se loučím a přeji dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie