(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Polévka z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience
400g hlívy ústřičné, sádlo, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, půl lžičky drceného pepře, 2 lžíce sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky, 2 l hovězího vývaru / bujon/, 4 stroužky česneku, lžíce majoránky, sůl.
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibulku, osolíme, aby pustila vodu, nezhnědla a nezhořkla.
Přidáme hrubě drcený pepř,, mletou papriku a mouku. Po několika vteřinách osmahnutí zalijeme vývarem.
Uvedeme do varu přidáme na větší kousky nakrájenou hlívu ústřičnou a nasekáme 3 stroužky česneku.
Vaříme do změknutí hlívy / 15 - 20 min. /
Několik minut před koncem vaření přidáme majoránku a rozetřený stroužek česneku.
Dochutíme dle libosti polévkovým kořením
Přidáme hrubě drcený pepř,, mletou papriku a mouku. Po několika vteřinách osmahnutí zalijeme vývarem.
Uvedeme do varu přidáme na větší kousky nakrájenou hlívu ústřičnou a nasekáme 3 stroužky česneku.
Vaříme do změknutí hlívy / 15 - 20 min. /
Několik minut před koncem vaření přidáme majoránku a rozetřený stroužek česneku.
Dochutíme dle libosti polévkovým kořením
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé