Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

ITALSKÁ PIZZA

0.0
ITALSKÁ PIZZA

Potřebné ingredience

Pizza těsto:3 hrníčky hladké mouky (360g), 1/2 hrníčku vody (180g), 1 vrchovatá kávová lžička soli, 1/8 kostky droždí (2g), 2 malé kávové lžičky olivového oleje. Obloha:Rajčata ve vlastní šťávě (jsou běžně k dostání), (nikdy ne kečup!), 3stroužky česneku,2špetky bazalky,Sýr mozarella. Ostatní suroviny nechávám na vás. (salám, šunka, žampióny, vejce, co dům dá...)

Postup přípravy

Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice daleko, hlavně ty, které používají v receptu tzv. kvásek. Tradiční italské těsto zahrnuje pouze tyto čtyři základní suroviny: mouka, voda, sůl, kvasnice. Avšak základem dobrého těsta je nechat těsto nejen nakynout, ale také dobře „uzrát". Proces zrání, při kterém proběhne na tři sta enzymatických procesů, trvá přibližně 24 hodin. Proto budeme těsto dělat den předem a poté jej uložíme do lednice. Během této doby se budou štěpit cukry, bílkoviny a také tuky. Takové těsto bude velmi chutné, křupavé, s výraznou vůní těsta a lehce stravitelné.\
\
Pokud potřebujete pizza těsto rychle, použijte stejný recept, jen nedávejte těsto do lednice a nechte jej vykynout při pokojové teplotě přibližně dvě hodiny. Ve středně velké misce promícháme mouku a sůl. Přidáme droždí, vodu a vše důkladně promísíme. Teprve nyní, když nám mouka pojala veškerou vodu, můžeme přidat olivový olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. Hotové těsto je středně tuhé, neroztékavé konzistence. Těsto naporcujeme a vyválíme tři těstové koule, které dáme na velký talíř. Potřeme je lehce olejem a důkladně je přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychaly. Nyní je vložíme do lednice a necháme enzymy, aby dokončily ostatní práci za nás. (Těsto se dává do lednice ihned po uhnětení a naporcování.) Druhý den je vyndáme a necháme je po dobu jedné hodiny odležet, aby získaly pokojovou teplotu. Pomocí válečku (nebo ručně) vyválíme kulaté těsto, které dáme na pečící plech (nebo nejlépe pouze na pečící papír). Příprava pomodora: rajčata,sůl,3stroužky česneku,2špetky bazalky. Těsto potřeme rajčatovím pomodorem,přidáme sýr a ostatní suroviny. Mezi tím se nám již rozehřívá trouba na min. 250°C. Čím rychleji pizzu upečeme, tím bude lepší. Proto troubu během pečení neotevíráme, aby nám neunikalo teplo. (Pravá neapolská pizza se peče na 485°C) přibližně jednu minutu. Nyní již máme na pizze drcená rajčata, mozarellu, a proto ji můžeme vložit do trouby. Pečení bude trvat přibližně 10-15 minut. Po upečení ji urychleně spotřebujeme. Dobrou chuť! Těsto lze také zmrazit a kdykoliv v případě potřeby použít. Těsto se dává do mražáku už nakynuté!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Unka7 26. 4. 2015, 12:58
Dobrý den Evi, dneska jsem pekla podle Vašeho receptu a mockrát Vám děkuji za tento kulinářský požitek. Konečně recept, který nám byt provoněl a připomněl nám slunnou Itálii. Manžel a děti měli až boule za ušima. Takže za mě mockrát díky! Přeji hezkou neděli Verča
Hany01 30. 12. 2013, 15:55
(vanoce) [A] (jablka) (K) (child1) (leto) (pusa) (santa) (pack) (D) (K) (L) (svatba) (banky) (andel) (vanoce) (kocka) (pes) (kolednici) (jezisek) (child2) (child1) [A] [A] (F) (K)
pesarfemcap.cz 9. 11. 2011, 13:12
Hezký den, zkusila jsem vaše těsto, ale zarazilo mě, že tam je tak málo vody? pro jistotu jsem si i množství mouky převážila(hrnek je moc, 120g mi odpovídalo hořčičné skleničce) ale vodu jsem musela přilévat jinak bych to těsto opravdu nedala dohromady *-) nevím kolik jsem tam naonec té vody dala, ale myslím že celou skleničku určitě..mám to v lednici, 3 kouličky v igelitových sáčkách, tak uvidíme. ,) Ještě se chci zeptat jak moc to má nakynout? asi moc ne když je tam tak málo droždí..no snad se povede :)
pesarfemcap.cz 9. 11. 2011, 20:47
@pesarfemcap.cz tak testo je opravdu moc dobre , jen teda urcite vic vody a da to dost prace zpracovat ho, docela mi dalo zabrat (smich) ale moc nam chutnalo, neni v nem citit drozdi jako v jinych testech (Y)
Exoutlet 13. 10. 2011, 18:29
Dobrý den Evičko, pizzu jsem zkusila a je opravdu SUPER. Jen těsto je velmi tuhé a dalo mi zabrat . Děkuji za recept (Y) (flower) (child1)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie