(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Pikantní drožďová pomazánka - jedna z našich nejoblíbenějších

Potřebné ingredience
1 vrchovatá lžíce másla (nebo 2 lžíce dobrého oleje), 1 větší cibule, 1 stroužek domácího česneku, 1/2 lžičky dijonské hořčice, mletý bílý pepř, 2 kostky droždí, 4 vejce, sůl, čerstvá pažitka nebo petrželka (zelená část pórku), čerstvý křupavý chléb
Postup přípravy
V pánvi si na másle nebo oleji orestujeme dožluta jemně nakrájenou cibuli, přidáme usekaný česnek, hořčici, pepř a 1 minutku orestujeme. Rozdrobíme droždí, osolíme a mícháme na mírném ohni, dokud se nám na pánvi droždí nerozpustí. Poté přidáme vejce a opatrně od spodu plochou vařečkou promícháváme, dokud není hmota polotuhá, poté přidáme čerstvou pažitku nebo petrželku, pórek a ještě minutku mícháme. Mažeme na čerstvý chéb a jíme nejlépe ještě teplé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mišus
(upraveno)
31. 10. 2011, 12:18
Jé teplá drožďová pomazánka. Tu jsem milovala. Jenomže jsme jí měli doma zakázanou
. Nechápu proč?













nahlásit

Jitounek
(upraveno)
31. 10. 2011, 11:23
Výběr fotky se vám moc nepovedl... V kombinaci s titulkem to vyznívá spíše hodně ironicky

nahlásit

lidpol
(upraveno)
1. 11. 2011, 9:08
@Jitounek
Až ji podle mého receptu ochutnáte, tak na ten obrázek přestanente myslet.
Lída

nahlásit

marcelau
(upraveno)
22. 10. 2011, 19:14
tu také miluju

nahlásit