Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

PEČENÉ PAPRIKY

0.0
PEČENÉ PAPRIKY

Potřebné ingredience

Papriky - stačí obyčejné, nemusí být žádné drahé , olej, česnek, smetana, sůl, balkánský sýr, popřípadě ocet

Postup přípravy

Ahoj holky,

Jsem původem z Bosny a Hercegoviny a tak jsem si řekla, že vám představím i pár jídel z naší krajiny, kdyby někoho lákala jídla Balkánu, ráda napíšu recepty :-)

Dnes bych ráda napsala recept na pečené papriky, které jsou u nás doma velmi oblbené a jsou super k hlavnímu jídlu, když nemáte čerstvý salát, ale nám tolik chutnají, že si je dáváme, i když ten salát je :-D

Postup je velmi jednoduchý. Vezmete papirky, umyjete je a vidličkou propícháte na několika místech, zase nepřehánět, stačí tak 3-4 vpichy. Poté je dobré papriky osušit, třeba papírovým ubrouskem. Do pánve (nejlépe hlubší) dáme olej (trochu víc oleje) a necháme olej rozpálit. Až se rozpálí, poklademe na něj papriky a poklopíme pokličkou. Upozornuju, že při pečení olej docela prská, proto je výborná ta poklička, nepřidává se voda, nic. Doba pečení je zhruba 20-30 minut. Během pečení papriky obrátíme na druhou stranu (dáváme pozor, aby se nám nepřipálily) a těsně před koncem je podle chuti osolíme. Před podáváním na ně nakrájíme česnek a zalijeme zakysanou smetanou a k tomu se dává balkánský sýr (výborné !) pro ty, co mají rádi kyselé saláty, je možné papriky před podáváním pokapat trochou octa, také výborné.

Přeju dobrou chut :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bajtuj 2. 8. 2012, 9:07
(Y) (clamp) :-$
anaba 2. 8. 2012, 8:43
tak to musí být lahůdka (Y) (Y)určitě vyzkouším :-) :-)
dalmatinac 2. 11. 2011, 12:31
Pečené papriky robievam, ale nepoznám ich s balkánskym syrom a zakysanou smotanou. Neviem, či by som ich nemohla dať robiť do rúry a prikryť. Zaujímam sa o balkánsku kuchyňu, preto by som recepty veľmi ocenila a vyskúšala.
eče 31. 10. 2011, 12:39
Je to výborné jídlo, dusím je zároveň s česnekem anebo peču na cibulce s balkánem,rajčaty a olivami. POZOR!! nikdy se nepřejí.
žabada 31. 10. 2011, 7:54
(Y) to by mě taky chutnalo (zajic) smaží se to hodně dlouho *-) dík za recept (hello)
JIRUŠ 30. 10. 2011, 18:14
(Y)tak to vyzkouším,vypadá to lákavě |:o) (clamp) (hello)
Baika 30. 10. 2011, 17:18
Díky za recept.To musí být dobrota.Určitě je vyzkouším. (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie