Zlaté těstoviny (s dýní a gorgonzolou)

Potřebné ingredience
srpek oranžové dýně (lze i hokkaido) *** 100g šunky *** 100g sýra niva nebo gorgonzola *** uvařené těstoviny (asi půl balení - 250g) *** 3 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Z uvedeného množství jsou 2-3 větší nebo 3-4 menší porce.
Uvaříme těstoviny a smícháme s nudličkami dýně orestovanými na olivovém oleji společně s proužky libové šunky. Do hotového jídla, po vypnutí vařiče, zamícháme nivu / gorgonzolu - rozpustí se a dodá jídlu pikantní chuť. Není třeba solit - těstoviny uvařené v osolené vodě a sýr jsou slané dost.
Lze udělat i jako bezmasé, pokud se vynechá šunka.
Dobrou chuť!

Z menší dýně vyřízneme srpek...

... odstraníme jádra a oloupeme. Připravíme si asi 100g sýra niva nebo gorgonzola a 100g masité šunky (tato je z Lídlu, 96% masa).

V osolené vodě uvaříme těstoviny, necháme okapat a promícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepily.
(Toto jsou Barilla malé mašličky, mírně oranžové "mrkvové".)

Dýni nakrouháme na nudličky, sýr nakrájíme na kostky a šunku na jemné proužky.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a dýni orestujeme.

Asi za dvě minuty přidámě šunku a společně orestujeme.

Když je šunka a dýně místy opečená, přimícháme těstoviny a společně chvilku restujeme.

Vypneme vařič a teprve potom vmícháme kostičky sýra.

Mícháme, dokud se niva / gorgonzola nerozpustí a můžeme podávat.
Kdo má rád pikantnější chuť, může si svou porci opepřit.
DOBROU CHUŤ :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé