(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Tiramisu z pomazánkového másla
Potřebné ingredience
2 pomazánková másla 2 šlehačky ke šlehání 200 g moučkového cukru 2 balíčky piškotů studená silná káva s rumem trochu kakaa
Postup přípravy
Pomazánková másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Na dno menšího pekáčku (sklenění mísy) dáme piškoty, které jemně pokapeme kávou s rumem. Na to dáme ušlehanou hmotu z pomazánkových másel, šlehačky a cukru, kterou přeložíme další vrstvou piškotů. Piškoty opět pokapeme kávou s rumem a na ně dáme ještě jednu vrstvu vyšlehané hmoty, tu posypeme kakaem a hotové tiramisu necháme vychladit.
Tiramisu z pomazánkového másla je chuťově velmi podobné originálnímu italskému tiramisu z mascarpone, přesto není chuť zcela totožná. To však nemusí být zcela na škodu, postačí, když náhradu mascarpone pomazánkovým máslem nevnímáme jako finanční ústupek ceně mascarpone, ale jako nový recept s trochu novou a výtečnou chutí.
Tip: Namísto vytvoření jednoho velkého tiramisu v zapékací míse můžeme tiramisu dát do menších misek. Tato metoda je sice pracnější při výrobě, ale zase se jednodušeji servíruje a navíc i vypadá lépe, když před hosta položíme misku s tiramisu pokrytým celistvým příkrovem kakaa, než když dezert musíme porcovat a přenášet na dezertní talířky.
Tiramisu z pomazánkového másla je chuťově velmi podobné originálnímu italskému tiramisu z mascarpone, přesto není chuť zcela totožná. To však nemusí být zcela na škodu, postačí, když náhradu mascarpone pomazánkovým máslem nevnímáme jako finanční ústupek ceně mascarpone, ale jako nový recept s trochu novou a výtečnou chutí.
Tip: Namísto vytvoření jednoho velkého tiramisu v zapékací míse můžeme tiramisu dát do menších misek. Tato metoda je sice pracnější při výrobě, ale zase se jednodušeji servíruje a navíc i vypadá lépe, když před hosta položíme misku s tiramisu pokrytým celistvým příkrovem kakaa, než když dezert musíme porcovat a přenášet na dezertní talířky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé