Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 63 návštěvníků)

***Rychlé a výborné "Tiramisu" z pomazánkového másla***

0.0
***Rychlé a výborné "Tiramisu" z pomazánkového másla***

Potřebné ingredience

1 pomazánkové máslo bez příchutě, 1 šlehačka,100g moučkového cukru,silná rozpustná káva / asi 2 dl / ,1 lžíce rumu,1 větší balíček piškotů

Postup přípravy

Nejprve si připravíme silnou kávu,aby jsme ji měli vychlazenou na namáčení piškotů po zpracování všech ingrediencí.
Ušleháme šlehačku, zašleháme pomazánkové máslo a moučkový cukr.Formu,či plech nebo misku vymažeme máslem a poklademe piškoty, které namočíme do studené kávy a pokapeme rumem. Na piškoty dáme vrstvu krému,takto střídáme až do spotřebování krému.Jako poslední vrstva vychází krém,který posypeme kakaem. Necháme přes noc v ledničce a podáváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

eliskaXL 16. 11. 2011, 8:40
jedno maslo a jedna slehacka?- prijde mi to strasne malo......jak velke asi vase tiramisu je? *-)
Petrušek 4. 11. 2011, 13:18
Také dělám tento recept a je opravdu super (Y)
wicht 3. 11. 2011, 22:53
já nevím, taky jsem ho dělala, ale u mě je mascarpone prostě mascarpone :-p
LuVeTo 4. 11. 2011, 11:08
@wicht a kde se dá sehnat?
monky3 4. 11. 2011, 11:57
@LuVeTo všude, makro, globus, billa, albert...fakt mají ho všude, ale taky se dost cenově liší, ale je lepší si připlatit, je to famózní (F)
LuVeTo 4. 11. 2011, 12:21
@monky3 opravdu i billa?tam sem ho nenašla - je to u sýrů? nebo u tvrarohu?
monky3 4. 11. 2011, 12:25
@LuVeTo jo tak to Vám neřeknu, nechodím tam často, ale kupovala jsem to tam a myslím že cenově byly nejlíp tehdy :^) brala jsem 500g
Ajula 2 3. 11. 2011, 23:42
@wicht To nepopírám,ale je poněkud dražší...
kajdžasinka 3. 11. 2011, 16:57
taky ho dělám, jednou za čas, je to rychlá mňamka (zajic) (Y)
Katrina02 3. 11. 2011, 16:50
(Y) (Y) (C) :-) :-) (Y)
chucky 1111 3. 11. 2011, 14:53
také toto tiramisu děláme :-)
kopretin.a 3. 11. 2011, 14:41
Miluju pravé tiramisu, ale dělala jsem i toto a bylo to moc dobré....když bych ho hledala, budu ho hledat pod "tiramisu"...stejně tak jako říkám "šampaňské" když piju sekt a "káva" když piju rozpustnou břečku co má s rozemletými kávovými zrny pramálo společného +o( (F)
jannnice 5. 11. 2011, 8:35
@kopretin.a (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
honina 3. 11. 2011, 16:04
@kopretin.a Plně souhlasím :-) Jsem natom stejně :-$
sieta 3. 11. 2011, 14:49
@kopretin.a Zrovna to mě napadlo, že 9 z deseti lidí v životě neochutnalo pravé šampaňské,ale hlavně že na silvestra všichni chlemtáme "šampáňo" (H)
ssonda 3. 11. 2011, 14:33
(Y) (Y) (Y) (Y) Taky dělám FALEŠNÉ TIRAMISU ,-) ,-) a dávám do dortové formy http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=41490 (^) (^) (^) (^)
sieta 3. 11. 2011, 14:48
@ssonda Chci se zeptat-dáváte to i dětem kolem 10-ti let? Ten Váš dort se mi líbí, udělala bych ho tatíčkovi k narozkám,ale pro jen pro nás dva by byl asi velký ,-)
ssonda 3. 11. 2011, 15:18
@sieta ano,nedělám ho často tak proč ne,a chutná opravdu dobře (F)
Česťa kuba 3. 11. 2011, 12:24
Nic proti tomu nemám, dělám ho často a je to pochoutka (zajic) jen je mezi tímto a pravým rozdíl jak v chti, tak v názvu :-$ Docela bych se udivila tomu, kdyby mi někdo místo tataráku dal na talíř nastrouhaný brambory s kečupem ,-) Pozměňte název na FALEŠNÉ TIRAMISU a máte klid od rýpalek (Y) (Y) (Y)
honina 3. 11. 2011, 12:49
@Česťa kuba Také ho dělám a chutná nám. Souhlasím s Annou dejte třeba i Domácí tiramisu. slovo tiramisu zůstane pro jiné co budou hledat recept.
vendykaja 3. 11. 2011, 8:25
A už je to tu zas. Říkejte tomu nepečený dezert z pomazánkového másla, ale ne tiramisu. Tiramisu je klasický dezert z marscapone, amareta, espressa a cukrářských piškotů. Oříškovému dortu taky nebudete říkat sacher. Teda pokud jste alespoń trošku příčetná.
hafikpetra 3. 11. 2011, 17:20
@vendykaja A pijete čaj s rumem nebo s tuzemákem? Svíčkovou taky děláte výhradně ze svíčkové *-)
miazmije 3. 11. 2011, 20:14
@hafikpetra čaj piju s mlíkem.a svíčkovou jedině ze svíčkový
Zrušený účet 3. 11. 2011, 8:52
@vendykaja (smich)
i-modda 3. 11. 2011, 8:42
@vendykaja Vy máte opravdu dost, že :-S. Jakým právem tady napadáte všechny recepty na tiramisu :-o, co je vám do toho, jakým způsobem ho kdo dělá? Když nechcete, nedělejte ho takto (6). Vy pro jistotu nemáte vložený žádný recept, to by jsme se možná teprve divili +o( Zase nějaká b...a , která se nedávno zaregistrovala a nemá co dělat, že 8-|
Evásek.cz 3. 11. 2011, 23:41
@i-modda už je bloklá (pst) (smich)
Kordulka 3. 11. 2011, 11:30
@i-modda má pravdu, já nechci Tiramisu z pom másla (F)
sieta 3. 11. 2011, 14:52
@Kordulka Vždyť je to už v nadpisu. Nikdo nečeká PRAVÉ Tiramisu (H)
vendykaja 3. 11. 2011, 11:23
@i-modda To je - pěkně prosím - pointa, pojmenovávat věci správnými názvy, aby ten, kdo hledá tiramisu našel adekvátní recept a ne nepečený dezert, který s původní chutí nemá toho dezertu nic společného. Poznámky píšu jen k těm, co tvrdí že jsou tiramisu a nejsou. Opakují se tu i normální recepty, byť jsou v menšině. A jen k několika v poslední době, celé to tu fakt prolézat nebudu. Co vede člověka publikovat furt dokolečka ten samý recept, který tu je ve stovkách stejného složení a se špatným názvem - to už mi zůstane patrně navždy skryto. A pro ty, co mají výrazný problém s pochopením psaného textu - nezmińuji ani slovo o tom, jestli takovýhle dezert z pomazánkového másla je a nebo není dobrý. Ale není to tiramisu. Kalhoty nejsou sukně, byť se obojí může zapínat v pase na zip.
Evásek.cz 3. 11. 2011, 23:43
@vendykaja No vidíte, správně není zip, ale zdrhovadlo (pirko)
JitkaKr 3. 11. 2011, 11:29
@vendykaja "Kéž je mi dána síla, abych změnil věci, které změnit mohu. Kéž je mi dána trpělivost, abych snášel věci, které změnit nemohu. A kéž je mi dána moudrost, abych obojí od sebe odlišil." (H) +o( (H)
jarla 3. 11. 2011, 19:43
@JitkaKr kdo to napsal,nebo řekl?sbírám citáty a tenhle je nádherný
JitkaKr 3. 11. 2011, 19:53
@jarla vzkaz (F)
Pekyska 3. 11. 2011, 20:00
@JitkaKr já jsem taky zvědavá, kdo to řekl ,-) ,-)
JitkaKr 3. 11. 2011, 20:18
@Pekyska ,-) Já to paní ve zkazu chtěla trochu blíže vysvětlit. Ve zkratce: spíš než citát - je to modlitba a tohle je její ateističtější verze, kterou používal jeden můj profesor, když jsme ho na střední nasr@ali a už se nechtěl s námi rozčilovat. (H) Ale autorem původni modlitby Za dar rozlišování je Fridrich Öttinger.
sieta 3. 11. 2011, 14:46
@JitkaKr ,-) (F) (F)
zanetkaR 3. 11. 2011, 8:29
@vendykaja a proč vám to tak vadí?Kdyby paní udala název,který jí tady nabízíte,těžko si ho někdo bude hledat...co už je dnes originál,že?Ani linecký koláč ,který se oficiálně prezentuje v kuchařkách není originál a to je jen příklad... +o(

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie