(recept
si oblíbilo 47 návštěvníků)
Vynikající a vláčná bábovka z pomazánkového másla
Potřebné ingredience
250 g pomazánkového másla, 4 vejce, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, trochu citronové kúry (dávám sušenou a někdy i pomerančovou) kakao podle chuti. Já přidávám i trochu rumu :-))
Postup přípravy
Nejprve našleháme máslo, vejce a cukr, pak přidáme mouku a ostatní suroviny. Těsto do formy klademe po lžících. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Bábovka je krásně vláčná i další den. Dobrou chuť!
Na obrázku je kousek (celou jsem jí už vyfotit nestihla) z menší formy. Měla jsem jen 200 g másla a tak jsem použila menší hrneček (šálek 200ml) na odměřování. Jinak používám hrnek o velikosti cca 250 - 300 ml.
Stupně, na kolik ji péct, Vám bohužel neporadím, protože mám starou plynovou troubu, kde nic takového není , ale chce to takový nějaký střed, spíše pozvolna. Zkuste špejlí, určitě to trefíte Já také beru špejli a koukám, jak se bábovka odlepuje od formy.
Na obrázku je kousek (celou jsem jí už vyfotit nestihla) z menší formy. Měla jsem jen 200 g másla a tak jsem použila menší hrneček (šálek 200ml) na odměřování. Jinak používám hrnek o velikosti cca 250 - 300 ml.
Stupně, na kolik ji péct, Vám bohužel neporadím, protože mám starou plynovou troubu, kde nic takového není , ale chce to takový nějaký střed, spíše pozvolna. Zkuste špejlí, určitě to trefíte Já také beru špejli a koukám, jak se bábovka odlepuje od formy.
Ta z menší formy...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
silurido
(upraveno)
1. 12. 2014, 22:30
Je vynikající,neni vůbec suchá,sama klouže do krku ji mají moc rádi
Monda1
(upraveno)
28. 1. 2011, 20:39
Mohu jedině doporučit ! Opravdová mňamka . Děkuji za super receptík . Druhý den zbyly pouze 2 kousíčky , to mluví za vše.
Delisa
(upraveno)
31. 1. 2011, 11:54
@Monda1
Děkuji, to mě těší
Pat123
(upraveno)
26. 1. 2011, 12:21
Bábovka je opravdu moc skvělá! Nemáme rádo suché bábovky ale tudle jsme si pro její vláčnost opravdu zamilovaly!
Delisa
(upraveno)
27. 1. 2011, 8:52
@Pat123
Dobrý den Gito, děkuji za komentář, jsem ráda, že i Vám chutná. Zkuste i Vařenou Vídeňskou bábovku z mých receptů, ta je taky vynikající
Delisa
(upraveno)
13. 3. 2010, 17:05
Děkuji jsem ráda, že chutná P.S.: já dávám cukru ještě trošku víc, jsem hrozná
Hupcza
(upraveno)
13. 3. 2010, 12:22
upečeno - opravdu dobrá - jen příště uberu trošku cukru
Delisa
(upraveno)
13. 3. 2010, 17:06
@Hupcza
Děkuji jsem ráda, že chutná P.S.: já dávám cukru ještě trošku víc, jsem hrozná
Markulena
(upraveno)
11. 3. 2010, 14:29
tak jsem vyzkoušela a je výborná díky za recept
Delisa
(upraveno)
11. 3. 2010, 21:46
@Markulena
Děkuji za chválu, jsem ráda, že Vám chutnala
Grena 73
(upraveno)
18. 9. 2009, 9:52
jdu na ní
Delisa
(upraveno)
18. 9. 2009, 11:40
@Grena 73
Tak pak dejet vědět
Habi
(upraveno)
29. 3. 2009, 22:01
Musím se přiznat,že počáteční nedůvěra k surovině pomazankové máslo se okamžitě po ochutnání rozplynula !!! Bábovka byla skvělá a to je mám doma rozmazlené třenou bábovkou !!!! Moc nám chutnala,škoda jen,že nevím,jestli je druhý den vláčná !!!Sežrala se sotva vychladla
Delisa
(upraveno)
30. 3. 2009, 21:16
@Habi
Jo, jo, z pomazánkového másla jdou dělat zázraky! Jinak moc děkuji za chválu, mám radost, že Vám chutnala
dudney
(upraveno)
2. 11. 2008, 10:25
Lucinko,děkuji za super recept... Manžel miluje bábovky,já teda moc ne,ale ta Vaše je moc dobrá. Není suchá a dnes padla...
Delisa
(upraveno)
2. 11. 2008, 16:26
@dudney
Dobrý podvečer Andrejko, jsem ráda, že Vám i manželovi chutnalo . Já to mám s bábovkami stejně, jako Vy, ale u téhle také neodolám...pokud na mě zbude, protože naši kluci jí oba mají moc rádi
*Bambulky*
(upraveno)
30. 10. 2008, 12:50
Moc dobrá
Delisa
(upraveno)
31. 10. 2008, 8:04
@*Bambulky*
Děkuji, jsem ráda, že Vám chutnala
Pawla D.
(upraveno)
27. 10. 2008, 9:51
Lucie, dík za super receptík opravdu i pro začátečníky já jsem si musela půjčit i formu na bábovku,protože takové propriety nevlastním. Bábovka se mi podařila a byla úúúúžasnáááá . Pekla jsem ji v předehřáté el.troubě na 180°C 45min. rošt uprostřed a potom ještě 5 min na spodním roštu. Pavla+
Delisa
(upraveno)
27. 10. 2008, 13:43
@Pawla D.
Dobrý den Pavlo, jsem ráda, že se zadařilo a že chutnala Když se podíváte i na ostatní moje recepty, tak zjistíte, že v podstatě všechny jsou tak jednoduché, že je opravdu zvládne každý.....tedy hlavně já sama Děkuji za poznatek o teplotě, při které se peče. Maminkám se to určitě bude hodit Mějte se a pa!
Pawla D.
(upraveno)
27. 10. 2008, 21:32
@Delisa
Lucie, to víte že jsem hned koukla na další vaše recepty a už se na ně chystám .Dám vám vědět jak se mi to povedlo Pavla+
Delisa
(upraveno)
28. 10. 2008, 19:50
@Pawla D.
Tak děkuji, to mě těší a snad bude chutnat
kja
(upraveno)
24. 9. 2008, 19:42
Tak jo. Příští týden to vyzkouším a pak dám vědět Děkuji Jana
Delisa
(upraveno)
24. 9. 2008, 19:59
@kja
No tak se budu těšit
kurel
(upraveno)
24. 9. 2008, 16:30
Zkoušela jsem Vaší bábovku, nevím proč ale celá se mi zdrcla, prostě byla vysoká asi 3 cm .
Delisa
(upraveno)
24. 9. 2008, 16:50
@kurel
Tak to nechápu ...leda by jste s ní v troubě ťukla , to se pak bábovka srazí. Stalo se mi to jednou, když jsem pekla poprvé, myslím že šlehačkovou bábovku Od té doby si formu v troubě podkládám pro jistotu plechem a snažím se s ní co nejméně manipulovat Jinak netuším, kde by se stala chyba. O víkendu jí pekla poprvé moje sestra a taky spokojenost
kurel
(upraveno)
24. 9. 2008, 16:59
@Delisa
Tak děkuji za tip, koupím máslo a jdu do toho znovu a uvidíme. A pak písnu.
Delisa
(upraveno)
24. 9. 2008, 17:20
@kurel
Jo, jo, fakt napište , opravdu nevím, kde se stala chyba Pa!
kja
(upraveno)
24. 9. 2008, 10:13
Ještě jsem se chtěla zeptat jestli bych místo pomazánkového másla mohla dát normální máslo ? Jana K.
Delisa
(upraveno)
24. 9. 2008, 16:27
@kja
Dobrý den Jani, nevím, co by to udělalo Je to úplně něco jiného. Přinejmenším by z toho nebyla bábovka z pomazánkového másla, ale něco jako olejová bábovka, ale tam se dává ještě mléko .........fakt nevím, já jsem to nezkoušela a ani mě to nenapadlo, protože tahle je
kja
(upraveno)
18. 9. 2008, 19:07
pardon, přečetla jsem si komentář Jana
kja
(upraveno)
18. 9. 2008, 19:06
Dobrý den. Protože jsem opravdu antitalent na vaření, pečení atd., tak se chci zeptat jak dlouho se bábovka peče a na kolik stupňů. A pokud je lepší jí péct na horkovzduch, tak mi to prosím také napište Děkuji Jana
Delisa
(upraveno)
19. 9. 2008, 11:13
@kja
Jani, já jsem taky antitalent , proto, co se najde u mě v receptech, tak zvládne opravdu každý Určitě se Vám také povede
JanaSku
(upraveno)
17. 9. 2008, 19:26
Právě jsem jí zkusila udělat a je opravdu mooooc dobrá-do zítřka určitě nezůstane, takže nemůžem ověřit, zda je vláčná i na druhý den ale to vůbec neva - zítra asi uděláme novou Díky za rychlý, jednoduchý recept
Delisa
(upraveno)
18. 9. 2008, 14:08
@JanaSku
Dobrý den Jani, to mám radost, že Vám tak chutnala Děkuji i za zprávu Hezký den! Lucka
Záhoráčka
(upraveno)
16. 9. 2008, 12:24
vyzerá to super
Delisa
(upraveno)
16. 9. 2008, 13:31
@Záhoráčka
Je to super
šála
(upraveno)
14. 9. 2008, 22:18
Teda vypadá dobře, asi zkusím. Jak dlouho ji prosím pečete a na kolik stupňů? Díky
Delisa
(upraveno)
15. 9. 2008, 7:46
@šála
Dobré ráno, je opravdu moc dobrá. Nemáme rádi, když je bábovka nebo buchta moc suchá a tato je krásně vláčná . Stupně Vám bohužel neporadím, protože mám starou plynovou troubu, kde nic takového není , ale chce to takový nějaký střed, spíše pozvolna Zkuste špejlí, určitě to trefíte Já také beru špejli a koukám, jak se odlepuje od formy Jestli zkusíte, tak dejte vědět, jak chutnala Hezký den! Lucka