Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 47 návštěvníků)

Vynikající a vláčná bábovka z pomazánkového másla

0.0
Vynikající a vláčná bábovka z pomazánkového másla

Potřebné ingredience

250 g pomazánkového másla, 4 vejce, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, trochu citronové kúry (dávám sušenou a někdy i pomerančovou) kakao podle chuti. Já přidávám i trochu rumu :-))

Postup přípravy

Nejprve našleháme máslo, vejce a cukr, pak přidáme mouku a ostatní suroviny. Těsto do formy klademe po lžících. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Bábovka je krásně vláčná i další den. Dobrou chuť!


Na obrázku je kousek (celou jsem jí už vyfotit nestihla) z menší formy. Měla jsem jen 200 g másla a tak jsem použila menší hrneček (šálek 200ml) na odměřování. Jinak používám hrnek o velikosti cca 250 - 300 ml.


Stupně, na kolik ji péct, Vám bohužel neporadím, protože mám starou plynovou troubu, kde nic takového není , ale chce to takový nějaký střed, spíše pozvolna. Zkuste špejlí, určitě to trefíte Já také beru špejli a koukám, jak se bábovka odlepuje od formy.

Ta z menší formy...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

silurido 1. 12. 2014, 22:30
Je vynikající,neni vůbec suchá,sama klouže do krku ,-) (Z) (Z) ji mají moc rádi (zajic)
Monda1 28. 1. 2011, 20:39
Mohu jedině doporučit ! (Y) (Y) (Y) (Y) Opravdová mňamka (C) (zajic) (zajic). Děkuji za super receptík (clamp) (L). Druhý den zbyly pouze 2 kousíčky :-D, to mluví za vše. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Delisa 31. 1. 2011, 11:54
@Monda1 Děkuji, to mě těší (L)
Pat123 26. 1. 2011, 12:21
Bábovka je opravdu moc skvělá! (L) (L) (L) Nemáme rádo suché bábovky ale tudle jsme si pro její vláčnost opravdu zamilovaly! (clamp) (clamp) (clamp)
Delisa 27. 1. 2011, 8:52
@Pat123 Dobrý den Gito, děkuji za komentář, jsem ráda, že i Vám chutná. Zkuste i Vařenou Vídeňskou bábovku z mých receptů, ta je taky vynikající (Y)
Delisa 13. 3. 2010, 17:05
Děkuji jsem ráda, že chutná :-) P.S.: já dávám cukru ještě trošku víc, jsem hrozná (candle) ,-) (L)
Hupcza 13. 3. 2010, 12:22
upečeno - opravdu dobrá - jen příště uberu trošku cukru :-)
Delisa 13. 3. 2010, 17:06
@Hupcza Děkuji jsem ráda, že chutná :-) P.S.: já dávám cukru ještě trošku víc, jsem hrozná (candle) ,-) (L)
Markulena 11. 3. 2010, 14:29
tak jsem vyzkoušela a je výborná (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) díky za recept (L) (L) (L) (L)
Delisa 11. 3. 2010, 21:46
@Markulena Děkuji za chválu, jsem ráda, že Vám chutnala (L)
Grena 73 18. 9. 2009, 9:52
jdu na ní :-)
Delisa 18. 9. 2009, 11:40
@Grena 73 Tak pak dejet vědět (hello)
Habi 29. 3. 2009, 22:01
Musím se přiznat,že počáteční nedůvěra k surovině pomazankové máslo se okamžitě po ochutnání rozplynula !!! (Y)Bábovka byla skvělá a to je mám doma rozmazlené třenou bábovkou !!!! Moc nám chutnala,škoda jen,že nevím,jestli je druhý den vláčná !!!Sežrala se sotva vychladla :-) :-) :-)
Delisa 30. 3. 2009, 21:16
@Habi Jo, jo, z pomazánkového másla jdou dělat zázraky! Jinak moc děkuji za chválu, mám radost, že Vám chutnala ^o) (L)
dudney 2. 11. 2008, 10:25
(Y)Lucinko,děkuji za super recept... (Y) Manžel miluje bábovky,já teda moc ne,ale ta Vaše je moc dobrá. (jidlo) Není suchá a dnes padla... :-) |:o)
Delisa 2. 11. 2008, 16:26
@dudney Dobrý podvečer Andrejko, jsem ráda, že Vám i manželovi chutnalo :-). Já to mám s bábovkami stejně, jako Vy, ale u téhle také neodolám...pokud na mě zbude, protože naši kluci jí oba mají moc rádi :-) (hello) (hello) (hello)
*Bambulky* 30. 10. 2008, 12:50
Moc dobrá :) (Y)
Delisa 31. 10. 2008, 8:04
@*Bambulky* Děkuji, jsem ráda, že Vám chutnala ^o) (hello)
Pawla D. 27. 10. 2008, 9:51
Lucie, dík za super receptík opravdu i pro začátečníky ;-) já jsem si musela půjčit i formu na bábovku,protože takové propriety nevlastním. Bábovka se mi podařila a byla úúúúžasnáááá |:o) |:o) |:o). Pekla jsem ji v předehřáté el.troubě na 180°C 45min. rošt uprostřed a potom ještě 5 min na spodním roštu. Pavla+ (child7) (child7)
Delisa 27. 10. 2008, 13:43
@Pawla D. Dobrý den Pavlo, jsem ráda, že se zadařilo a že chutnala (Y) Když se podíváte i na ostatní moje recepty, tak zjistíte, že v podstatě všechny jsou tak jednoduché, že je opravdu zvládne každý.....tedy hlavně já sama :-D Děkuji za poznatek o teplotě, při které se peče. Maminkám se to určitě bude hodit (Y) Mějte se a pa! (hello)
Pawla D. 27. 10. 2008, 21:32
@Delisa Lucie, to víte že jsem hned koukla na další vaše recepty a už se na ně chystám ^o).Dám vám vědět jak se mi to povedlo :-) Pavla+ (child7) (child7)
Delisa 28. 10. 2008, 19:50
@Pawla D. Tak děkuji, to mě těší a snad bude chutnat :-$ (hello) (hello) (hello)
kja 24. 9. 2008, 19:42
Tak jo. Příští týden to vyzkouším a pak dám vědět (hotdog) Děkuji Jana
Delisa 24. 9. 2008, 19:59
@kja No tak se budu těšit :-) (hello)
kurel 24. 9. 2008, 16:30
Zkoušela jsem Vaší bábovku, nevím proč ale celá se mi zdrcla, prostě byla vysoká asi 3 cm :-D. (N) :-o
Delisa 24. 9. 2008, 16:50
@kurel Tak to nechápu :-o...leda by jste s ní v troubě ťukla *-), to se pak bábovka srazí. Stalo se mi to jednou, když jsem pekla poprvé, myslím že šlehačkovou bábovku :-S Od té doby si formu v troubě podkládám pro jistotu plechem a snažím se s ní co nejméně manipulovat :-$ Jinak netuším, kde by se stala chyba. O víkendu jí pekla poprvé moje sestra a taky spokojenost :-)
kurel 24. 9. 2008, 16:59
@Delisa Tak děkuji za tip, koupím máslo a jdu do toho znovu a uvidíme. A pak písnu. (hello)
Delisa 24. 9. 2008, 17:20
@kurel Jo, jo, fakt napište (Y), opravdu nevím, kde se stala chyba *-) Pa! (hello)
kja 24. 9. 2008, 10:13
Ještě jsem se chtěla zeptat jestli bych místo pomazánkového másla mohla dát normální máslo ? Jana K.
Delisa 24. 9. 2008, 16:27
@kja Dobrý den Jani, nevím, co by to udělalo *-) Je to úplně něco jiného. Přinejmenším by z toho nebyla bábovka z pomazánkového másla, ale něco jako olejová bábovka, ale tam se dává ještě mléko *-) *-) *-).........fakt nevím, já jsem to nezkoušela a ani mě to nenapadlo, protože tahle je (Y) (hello)
kja 18. 9. 2008, 19:07
pardon, přečetla jsem si komentář :-) Jana
kja 18. 9. 2008, 19:06
Dobrý den. Protože jsem opravdu antitalent na vaření, pečení atd., tak se chci zeptat jak dlouho se bábovka peče a na kolik stupňů. A pokud je lepší jí péct na horkovzduch, tak mi to prosím také napište :-$ Děkuji Jana
Delisa 19. 9. 2008, 11:13
@kja Jani, já jsem taky antitalent +o( , proto, co se najde u mě v receptech, tak zvládne opravdu každý (Y) Určitě se Vám také povede (hello)
JanaSku 17. 9. 2008, 19:26
Právě jsem jí zkusila udělat a je opravdu mooooc dobrá-do zítřka určitě nezůstane, takže nemůžem ověřit, zda je vláčná i na druhý den ;-) ;-) ale to vůbec neva - zítra asi uděláme novou :-p Díky za rychlý, jednoduchý recept (F)
Delisa 18. 9. 2008, 14:08
@JanaSku Dobrý den Jani, to mám radost, že Vám tak chutnala ^o) Děkuji i za zprávu :-) Hezký den! Lucka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Záhoráčka 16. 9. 2008, 12:24
vyzerá to super (Y) (Y) (Y)
Delisa 16. 9. 2008, 13:31
@Záhoráčka Je to super ^o) ^o) ^o)
šála 14. 9. 2008, 22:18
Teda vypadá dobře, asi zkusím. Jak dlouho ji prosím pečete a na kolik stupňů? Díky (Y)
Delisa 15. 9. 2008, 7:46
@šála Dobré ráno, je opravdu moc dobrá. Nemáme rádi, když je bábovka nebo buchta moc suchá a tato je krásně vláčná (Y). Stupně Vám bohužel neporadím, protože mám starou plynovou troubu, kde nic takového není ;-), ale chce to takový nějaký střed, spíše pozvolna :-$ Zkuste špejlí, určitě to trefíte (Y) Já také beru špejli a koukám, jak se odlepuje od formy :-) Jestli zkusíte, tak dejte vědět, jak chutnala (L) Hezký den! Lucka (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie