Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Základní těsto na pizzu

0.0
Základní těsto na pizzu

Potřebné ingredience

(pro 4–6 osob) Suroviny: 500 g hladké mouky, 25 g čerstvého droždí, půl kávové lžičky soli, špetka cukru, 2 polévkové lžíce olivového oleje.

Postup přípravy

Postup: Rozdrobené droždí rozmíchejte s cukrem, přidejte 2 hrnky vlažné vody a malé množství mouky. Všechno dobře promíchejte a nechejte 15 minut stát na teplém místě, aby droždí vykynulo. Potom dejte vykynuté droždí do mísy, přidejte mouku, olivový olej, sůl a rukama vypracujte hladké těsto (pozor, správně vypracované těsto se nesmí lepit na ruce).
Z těsta vytvarujte bochník a nechejte ho opět kynout v míse přikryté čistou utěrkou na teplém místě, než bude dvojnásobné. Vykynuté těsto rozdělte na čtyři díly. Každý díl vyválejte na moukou posypaném vále na tenkou placku s vyšším okrajem. Pečte ho v pizzové formě nebo na plechu, který jste potřeli olivovým olejem.

Povrch pizzy poklademe ingrediencemi a pokapejte olivovým olejem a pečte ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sonulak 16. 3. 2014, 11:03
Tak nevím jestli není chyba v receptu, ale na 500g mouky dát 2 hrnky vlažné vody, tak mi z toho vznikla skoro kaše, rozhodně z toho nešel udělat bochník který se nesmí lepit v ruce. Takže jsem tam přidala ještě asi minimálně dalších 300g mouky, aby se těsto nelepilo. Takže podle mně se droždí má smýchat s 1 hrnkem vlažné vody a ne se 2.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie