Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Tunel z BeBe sušenek+postup

0.0
Tunel z BeBe sušenek+postup

Potřebné ingredience

1 balení světlých BeBe sušenek, 1 balení tmavých BeBe, 200 g zakysané smetany, cukr podle chuti, 200 ml smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač za studena, 1 mandarinkový kompot, čokoládová poleva

Postup přípravy

Na sporáku si přivedeme k varu vodu (dělám v pánvi), na pánev dám síťku (mřížku, pařák na knedlíky). Rozložíme sušenky, aby nad párou navlhly. Několikrát obrátíme. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, necháme delší konce. Jakmile sušenky zvlhnou, dám na střed formy pás tmavých sušenek, pak vyložím světlými sušenkam boky. Zvlhlé sušenky jdou krásně tvarovat a kopírují formu. Jestliže potřebujeme sušenky zkrátit, ustřihneme nůžkami. NÁPLŇ: zakys. smetanu ochutíme cukrem a smícháme s ušlehanou šlehačkou. Pak do této hmoty vmícháme želatinový ztužovač zastudena (uděláme dle návodu na sáčku). Část krému dáme do formy se sušenkami, rozložíme na něj scezené mandarinky, pak dáme další vrstvičku krému, kterou poklademe kakaovými sušenkami a nakonec zbylý krém. Naplněnou formu zaklopíme sušenkami a celou zabalíme do alobalu. Necháme v chladu ztuhnout. Po vyklopení zdobíme dle fantazie čokoládovou polevou.

co budeme potřebovat

sušenky nad párou

zakysaná smetana+cukr, ušlehaná šlehačka, připravený ztužovač

první řada sušenek

vyložené boky sušenkami

vrstvička krému

mandarinky

další vrstvička krému

můžeme dát zase mandarinky, nebo vrstvu sušenek a pak mandarinky, dělám pokaždé jinak

zbytek krému

poslední jsou sušenky

zabaleno v alobalu a šup do lednice

vytaženo z lednice, sundaný alobal

polito čokoládou

nebo takto bez sušenky uvnitř

nebo takové zdobení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tulipanka 2. 12. 2012, 18:00
(Y)
Anyes 29. 1. 2012, 22:46
Taky jsem vyzkoušela, byla výborná, jen se díky čokoládě nedala krájet. Lámalo se mi to. Škoda, že jsem ji nenechala jen tak. Ale asi to byl špatný výběr čokolády. Recept chválím.
kellystova 30. 1. 2012, 16:51
@Anyes (F) (F) (F) (L) Čokoládu krájím nahřátým nožem. Nůž dám do hrnečku z horkou vodou, otřu do papírového ubrousku a nůž jen položím na čokoládu. Sama začne tát pod teplým nožem. Pak dokrojím. ,-) (L) (hello)
inaina 29. 1. 2012, 16:51
(Y) (Y) (Y)Vyzkoušeno (Y) (Y)Super ,všem chutnalo (C) (C) (D) (hello) (Y) (Y)
kellystova 29. 1. 2012, 16:54
@inaina Jindřiško, děkuji. (K) Mám velkou radost, že Vám chutnalo. (L) (L) (L)
gabulle 29. 1. 2012, 13:48
vypadá to dobře,ale na mě by tam bylo moc krému a málo sušenek,takže já bych to musela víckrát proložit sušenkama nebo možná spíš piškotama,ale jinak (Y)
kellystova 29. 1. 2012, 16:48
@gabulle (F) (F) (F) Určitě zkuste, krém je díky zakysané smetaně lehký. Ale s piškoty super nápad. (Y)
Avoknilis 29. 1. 2012, 13:36
Takže holky, roládka (tunel) nejen že vypadá skvěle, ale i skvěle chutná. Včera vyzkoušeno. Je to jednoduché a velmi chutné. Máme rádi více tvarohovou chuť, takže příště zkusím nahrdit část šlehačky zakysanou smetanou (uberu šlehačku a přidám zakysanku). Určitě vyzkoušejte. Doporučuji.
kellystova 29. 1. 2012, 16:42
@Avoknilis (F) Marcelko, děkuji. Jsem ráda, že jste vyzkoušela a že chutnalo. (L) (hello)
chalupnicka 26. 1. 2012, 21:10
roládka vypadá skvěle-i ten podtup je prima |:o) (L) (clamp)
kellystova 27. 1. 2012, 7:13
@chalupnicka (F) Alenko, moc děkuji. (K) (hello)
darinka30 26. 1. 2012, 20:48
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kellystova 27. 1. 2012, 7:12
@darinka30 D a r i n k o, d ě k u j i (F) (L)
spero 26. 1. 2012, 18:21
(Y) (Y)No Vladi, to je ale bezvadný nápad s tím napařováním sušenek. *-) *-) A tunely vypadají moc krásně. (Y) (Y) (zajic) (zajic) (hello)
kellystova 26. 1. 2012, 18:52
@spero (F) Ivanko, děkuji za pochvalu. (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie