Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Tortilly s postupem

0.0
Tortilly s postupem

Potřebné ingredience

Mleté maso, rajský protlak, zelenina podle chutě (cibule, hrášek, kukuřice, ledový salát, žampiony...), koření dle chuti (já dávám grilovací), trochu sójové omáčky popř. česnek Jednodušší varianta je tortily si koupit. Kdo chce raději domácí, tady je recept: 2 hrnky hladké mouky, půl hrnku vody, 50 g Hery (sádla, másla - co kdo má), sůl.

Postup přípravy

Prosím nekupujte mleté maso, je bléééé..... Stačí koupit jakékoliv proroslejší maso a rozmixovat v mixéru nebo ve strojku na mleté maso - ale já si to ulehčuji mixérem:o)) Za chvilku máte mleté maso v podstatě stejně drahé a víte naprosto přesně, co v mletém masu je - žádné kosti, zkažené zbytky, vnitřnosti a jiné hnusy.
Maso rozmixujeme a dáme opéct na pánvičku s malým množstvím oleje. Přidáme koření, zeleninu, protlak, sójovku, trochu vody a dusíme. Nakonec je-li potřeba zahustíme hladkou moukou a důkladně provaříme.
Masovou směs dáváme na tortilu a zabalíme jako palačinku nebo můžeme složit "psaníčko" - u nás osvědčenější - směs z tortily nevypadává.
Tortilu lze koupit nebo si jí udělat doma. U domácí tortil: zaděláme těsto (můžeme i v pekárně - stačí chvilka, aby se těsto "prohňácalo". Z těsta vyválíme tenké placky a na rozpálené pánvi smažíme. Já nedávám žádný olej, ale může se lžička oleje.

Umeleme maso.

Opečeme maso na pánvi.

Přidáme všechny ostatní suroviny. Omáčku si můžete udělat podle své chuti. Jestli nechcete mleté maso, nakrájejte si maso na kousky.

Dusíme a nakonec dle potřeby zahustíme.

Masovou směs dáme na tortilu a zabalíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 10. 5. 2013, 13:45
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
veveřáček 20. 2. 2012, 20:41
Radko děkuji za receptík,hlavně na ty domácí tortilky,nenapadlo mě,že je to tak jednoduchý ,-) (jidlo) a protože máme rádi twistra z kfc,tak náplň byla jako twister..hlavně ty domácí tortily jsou stejně dobrý jako kupovaný a finanční rozdíl tedy značnej :-) děkuji (hello) Milena
NikinkaB 21. 2. 2013, 10:36
@veveřáček mohla bych taky poprosit o náplň :-) díky Týna (Y)
mnamnulka 20. 2. 2012, 21:51
@veveřáček No to není vůbec zač. Jsem ráda že chutnaly. Mohu na oplátku poprosit o recept na náplň do twistra z KFC? Máme taky rádi, ale do chuti jsem se ještě přesně netrefila. Díky. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie