Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží-DĚKUJI-Jaaja (Jana)

0.0
Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží-DĚKUJI-Jaaja (Jana)

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo krůtí prsíčka (bez kůže)
olej, sůl, pepř

1 cibule
2 - 3 stroužky česneku
100 g naložených propláchnutých hub nebo čerstvé houby (i žampiony můžeme, výborné jsou václavky)
červená paprika - lusk
zelená petrželka
bambusové výhonky z konzervy
sojové klíčky
troška kari

200 g rýže
sojová omáčka na dochucení

Postup přípravy

Postup
Na oleji opečeme osolená a opepřená na menší plátečky nakrájená prsíčka. Odložíme.
Ve výpeku osmahneme cibuli na céčka, česnek na plátky, papriku na drobné kostičky, přidáme bambusové výhonky, sojové klíčky, houby, osolíme, opepříme, dáme trošku kari, zelenou petrželku, promícháme, přidáme rýži, kterou jsme nejprve uvařili, ale ne úplně do měkka, zakapneme sojovkou dle chuti. Důkladně promícháme, podlijeme trochu vývarem nebo vodou, nahoru položíme opečené maso a přikryté zlehounka dusíme, dokud rýže veškerou šťávu nevsákne. Ochutnáme a pokud by rýže ještě nebyla měkká, ještě malinko podlejeme a dodusíme.JÁ VŠE PROMÍCHALA

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie