(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží-DĚKUJI-Jaaja (Jana)

Potřebné ingredience
Kuřecí nebo krůtí prsíčka (bez kůže)
olej, sůl, pepř
1 cibule
2 - 3 stroužky česneku
100 g naložených propláchnutých hub nebo čerstvé houby (i žampiony můžeme, výborné jsou václavky)
červená paprika - lusk
zelená petrželka
bambusové výhonky z konzervy
sojové klíčky
troška kari
200 g rýže
sojová omáčka na dochucení
Postup přípravy
Postup
Na oleji opečeme osolená a opepřená na menší plátečky nakrájená prsíčka. Odložíme.
Ve výpeku osmahneme cibuli na céčka, česnek na plátky, papriku na drobné kostičky, přidáme bambusové výhonky, sojové klíčky, houby, osolíme, opepříme, dáme trošku kari, zelenou petrželku, promícháme, přidáme rýži, kterou jsme nejprve uvařili, ale ne úplně do měkka, zakapneme sojovkou dle chuti. Důkladně promícháme, podlijeme trochu vývarem nebo vodou, nahoru položíme opečené maso a přikryté zlehounka dusíme, dokud rýže veškerou šťávu nevsákne. Ochutnáme a pokud by rýže ještě nebyla měkká, ještě malinko podlejeme a dodusíme.JÁ VŠE PROMÍCHALA
Na oleji opečeme osolená a opepřená na menší plátečky nakrájená prsíčka. Odložíme.
Ve výpeku osmahneme cibuli na céčka, česnek na plátky, papriku na drobné kostičky, přidáme bambusové výhonky, sojové klíčky, houby, osolíme, opepříme, dáme trošku kari, zelenou petrželku, promícháme, přidáme rýži, kterou jsme nejprve uvařili, ale ne úplně do měkka, zakapneme sojovkou dle chuti. Důkladně promícháme, podlijeme trochu vývarem nebo vodou, nahoru položíme opečené maso a přikryté zlehounka dusíme, dokud rýže veškerou šťávu nevsákne. Ochutnáme a pokud by rýže ještě nebyla měkká, ještě malinko podlejeme a dodusíme.JÁ VŠE PROMÍCHALA
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé