Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi -mooc dekuji-isahu (Ivana)

0.0
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi -mooc dekuji-isahu (Ivana)

Potřebné ingredience

800g kuřecího masa (prsa) Solamyl sůl olej 2 lžíce cukru krystal 2dcl horké vody 1 kostka kuřecího bujónu 5 lžic sojové omáčky 2 lžíce worchestrové omáčky 3 lžíce kuřecí chilli omáčky (Sweet Chilli Sauce for Chicken) 200g oloupaných mandlí 100g čínského zelí 1 mrkev

Postup přípravy

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v Solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme. Maso vyjmeme a odložíme stranou.

Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme, přidáme omáčky (množství lze upravit podle své chuti), zahustíme trochou Solamylu.

Mrkev nakrájíme škrabkou na tenké plátečky (osvědčil se mi i kráječ na sýr), zelí na tenké proužky (lepší je použít konec od kořene, kde je více bílé a dužnaté než křehké zelené části, ty příliš brzy změknou).

Do připraveného sosu vložíme orestované maso, mandle, mrkev a zelí a krátce prohřejeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Andrisek2 17. 7. 2012, 20:23
Dneska to vyzkouším, ale vypadá to mooooc dobře |:o)
Vlasta33 30. 10. 2010, 18:48
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie