(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi -mooc dekuji-isahu (Ivana)
Potřebné ingredience
800g kuřecího masa (prsa) Solamyl sůl olej 2 lžíce cukru krystal 2dcl horké vody 1 kostka kuřecího bujónu 5 lžic sojové omáčky 2 lžíce worchestrové omáčky 3 lžíce kuřecí chilli omáčky (Sweet Chilli Sauce for Chicken) 200g oloupaných mandlí 100g čínského zelí 1 mrkev
Postup přípravy
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v Solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme. Maso vyjmeme a odložíme stranou.
Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme, přidáme omáčky (množství lze upravit podle své chuti), zahustíme trochou Solamylu.
Mrkev nakrájíme škrabkou na tenké plátečky (osvědčil se mi i kráječ na sýr), zelí na tenké proužky (lepší je použít konec od kořene, kde je více bílé a dužnaté než křehké zelené části, ty příliš brzy změknou).
Do připraveného sosu vložíme orestované maso, mandle, mrkev a zelí a krátce prohřejeme.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v Solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme. Maso vyjmeme a odložíme stranou.
Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme, přidáme omáčky (množství lze upravit podle své chuti), zahustíme trochou Solamylu.
Mrkev nakrájíme škrabkou na tenké plátečky (osvědčil se mi i kráječ na sýr), zelí na tenké proužky (lepší je použít konec od kořene, kde je více bílé a dužnaté než křehké zelené části, ty příliš brzy změknou).
Do připraveného sosu vložíme orestované maso, mandle, mrkev a zelí a krátce prohřejeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andrisek2
(upraveno)
17. 7. 2012, 20:23
Dneska to vyzkouším, ale vypadá to mooooc dobře
Vlasta33
(upraveno)
30. 10. 2010, 18:48