(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
půllitr
Potřebné ingredience
korpus - jakýkoliv:-) já použila mramorový bez kakaa, krém svařené salko + máslo mléčná hmota
Postup přípravy
upečeme korpus na dva plechy a podle šablony (vystřihnuté z papíru) vykrojíme kolečka.
Kolečka promažeme, okrájeme do požadovaného tvaru a oplácáme punčovinou a dotvarujeme. Pomažeme slabou vrstvou krému s dáme vychladit.
Potom potáhneme mléčnou hmotou, a dozdobíme etiketou a pěnou.
Pěna je z bílků šlehaných v páře s cukrem a citronovou šťávou.
Etiketa je z mléčné hmoty - na internetu jsem si našla logo, přiložila jsem na mléčnou hmotu a špendlíkem opatrně propíchala obrysy a poté dobarvila
Kolečka promažeme, okrájeme do požadovaného tvaru a oplácáme punčovinou a dotvarujeme. Pomažeme slabou vrstvou krému s dáme vychladit.
Potom potáhneme mléčnou hmotou, a dozdobíme etiketou a pěnou.
Pěna je z bílků šlehaných v páře s cukrem a citronovou šťávou.
Etiketa je z mléčné hmoty - na internetu jsem si našla logo, přiložila jsem na mléčnou hmotu a špendlíkem opatrně propíchala obrysy a poté dobarvila
upečený korpus podle šablony vykrájíme.
Já jsem vykrojila na každém plechu 2 kolečka a 2 půlkolečka, takže jsem pak ve finále po naskládání měla celkem 6 koleček
...dotvarování punčovinou...
pomohla jsem si špejlemi aby se mi to nerozjelo
tady už je dotvarováno a pomazáno...
....potaženo mléčnou hmotou, přidělaná etiketa + ucho (ucho je přiděláno pomocí párátek)
a dozdobeno pěnou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lukatra
(upraveno)
16. 4. 2012, 11:18
super moc pěkné