Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Rohlíčky z kynutého těsta dle Tupperware

5.0
Rohlíčky z kynutého těsta dle Tupperware

Potřebné ingredience

Těsto: 1/2kg hladké mouky, kostka kvasnic, 2 kávové lžičky cukru, 1 kávová lžička soli, 2,5 dcl mléka, 1,5 dcl oleje (já nyní dělala z dvojité dávky, tedy 1kg mouky)**********
Náplň: plátkový sýr, salám, šunka, slanina, Niva, kečup.. nebo cokoliv dle chuti.. je možné dělat i na sladko např. s tvarohem, mákem, ořechy, Margotkou - taky velmi dobré :-))**********
Na potření: 1 vejce**********
Na posypání: sezam, kmín ( sladká verze - např. skořicový cukr, kokos, Granko)

Postup přípravy

Připravíme kvásek: 2,5 dcl teplého mléka + cukr + olej + kvasnice.
Do mísy na míchání (já dělám v míse od Tupperware) dáme mouku a sůl, přilejeme hotový kvásek. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout, až víko mísy samo odskočí.. Já poté těsto dělím na 8 dílů. Každý díl vyválím do tenké "kulaté" placky, kterou rozdělím opět na 8 dílů - viz fotky. Na širší část každého dílu dáme náplň dle vlastní chuti - salám, sýr, šunku, kečup, slaninu apod. Okraj přehneme přes náplň a rožky zahrneme dovnitř dle fotky, tak aby nám náplň nevytekla a dále smotáme směrem ke středu placky. Takto smotané rohlíčky klademe na plech s pečícím papírem (kousek dál od sebe, ještě zvětší objem, ať se neslepí), potřeme rozšlehaným vejcem a posyme např. sezamem, kmínem... (sladké je možné skořicovým cukrem, kokosem, Grankem). Poté pečeme v předehřáté troubě na nejvyšší stupeň, dokud krásně nezezlátnou.

A pak už jen dobrou chuť!!!! :-))))

Po vykynutí těsta ho v míse rozdělím na 8 dílů (tady už jsou 2 odebrané) :-))

Každý dílek těsta rozválíme na tenkou "kulatou" placku, rozdělíme na 8 dílů a na vnější stranu každého dílku dáme náplň dle chuti.

Okraj těsta přehneme přes náplň a rožky zahrneme dovnitř, aby náplň nevytekla.

A dáleme rulujeme rohlíček směrem ke středu placky.

Hotové rohlíčky klademe na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti (já používám sezam). Poté dáme péct do předehřáté trouby na nejvyšší stupeň do zezlatovění.

A takto vypadá po vytažení z trouby. Občas něco vyteče, ale z toho si nic nedělejte! :-))

DOBROU CHUŤ!!!!! :-)))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

snoopyy 26. 1. 2008, 19:45
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)doufám že dáš zítra ochutnat :-D (H)
rejlkovka 26. 2. 2009, 20:57
@snoopyy Ahojky, rohlíčky jsou výtečné (Y) (Y). Všem doporučuji. (jidlo) (jidlo)
MilanJoska 21. 1. 2023, 10:30
@rejlkovka (D)
bububububu 26. 1. 2008, 19:50
Jééé, kde jsou ty časy, kdy jsem to dělávala a jak nám chutnaly se slaninou a kysaným zelím (zajic) (zajic) (zajic) Zrovna nedávno na ně manžel vzpomínal, ale já už ztratila recept na těsto a zapoměla, jak se ty rohlíčky motají, tak že děkuju za připomenutí (L) (L) (L) (L) (L) (L)
MilanJoska 21. 1. 2023, 10:29
@bububububu Konečně jsem narazil po 15ti letech na tento recept. Kdysi jsem jej dělal i na předváděčkách a pak jsem jej někam založil a už nenašel. Díky moc, že jej někdo zveřejnil. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie