Piškotové těsto - koláč na plech nebo dort (průměr 24 cm) - bez dlouhého šlehání a pomalého přidávání přísad
Potřebné ingredience
Piškotové těsto (korpus - 24 cm) • 175 g hl. mouky • 175 g práškového cukru • 175 g Hery • 3 vejce • ½ prášku do pečiva / možné náplně: Jogurtová nebo tvarohová náplň • 1 smetana ke šlehání • ¾ malého bílého jogurtu / 100 g tvarohu • 1 ztužovač šlehačky • cukr dle chuti / Jako koláč na velký plech: poklademe ovocem + posypkou • ovoce dle chuti (nakrájené plátky meruněk, nastrouhaná jablka…) • 40 ml oleje • 80 g práškového cukru • 100 g polohrubé mouky
Postup přípravy
Totéž můžeme udělat i na plech – přizpůsobíme množství: asi 280 g mouky, cukru, Hery, 5 vajec, 1 prášek do pečiva.
Můžeme také upravit, jako klasickou „buchtu“: rozetřené těsto na plechu poklademe ovocem, posypeme posypkou a upečeme stejným způsobem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé