Zobrazit přihlášovací formulář

33 růží ke Kristovkám...

0.0
33 růží ke Kristovkám...

Potřebné ingredience

8 vajec 270g cukr moučka 270g hl. mouky 8lžic horké vody Marcipán 200g suš. mlíka 200g ml. cukru 2 lžíce medu 2 lžíce oleje vodu dle potřeby barvu dle potřeby pekárnu aby ruce nebolely :-) krém 2 vanilkový pudingy 500ml mlíka cukr máslo 250g ostrou marmeládu

Postup přípravy

Krém
Máslo na krém i puding musí mít stejnou pokojovou teplotu jinak se krém srazí! Pokud do něj budete přidávat čokoládu, rum, likér, vždy to musí mít vše stejnou pokojovou teplotu!!!!!

Marcipán
vše dohromady se uplácá, nebo se dá do pekárny chleba, tekuté na dno, sypké nahoru! jinak to bude hrudkovatět.

Korpus
Ze žloutků, cukru a horké vody ušleháme krém (pěnu), do ní pak postupně zašleháváme přesátou mouku, do těsta pak opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme cca 45-50min, horkovzduch tak na 150st. Před vyndáním píchnem špejli a zařídíme se podle toho jak nám peče trouba, nebo třeba podle toho jak je korpus vysoký ( pečem na plechu,. nebo nakulato....)
Korpus vyklápíme z formy a krájíme až po úplném vychladnutí jinak může spadnout( propadnout se)
Kulatý krájím na tři díly(tj. dvakrát), potřu marmeládou, na to krém a na sebe. Pak celý opatlat krémem a dát ztuhnout do lednice. nachystat si potah a vychlazený dort potáhnout a ozdobit dle potřeby...Pokud se potahuje celý dort, je dokonalý vyvalovat si hmotu už na peč. papíře, nebo folii, aby jsme ji na dort snáz přenesli. Marcipán při vyvalování podsypávám škrobem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie