Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Rohlíčky od ,,Hodinářů

0.0
Rohlíčky od  ,,Hodinářů

Potřebné ingredience

Kvásek:42g droždí,
lžíce cukru,
1 hrnek vlaž. mléka,

Těsto:0,5kg hladké mouky,
1 vejce,
50g rozpuštěného tuku/Rama,Hera /,
0,5hrnku mléka,
1lžička soli+ 3lžíce cukru , + kvásek=těsto

Postup přípravy

Vše smícháme , zaděláme na tužší hladké těsto, kyneme asi 1-1 1/2 hodiny.Rozdělíme na 3 díly.Každý díl postupně vyválíme na kruh asi 1cm vysoký. Potřeme rozpuštěným máslem, rozdělíme na 8 dílů. Každý trojúhelníček stáčíme do špičky. Na plechu na papíru necháme kynout, pak potřeme vajíčkem, můžeme posypat solí nebo mákem. Pečeme na 160°C s ventilátorem asi 20-30min. Po vyndání potíráme ještě horké máslem.
Dobrou chuť!!! A napište jak se Vám povedly.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zooja 25. 9. 2008, 13:30
Dobrý den Pavli, včera jsem se nudila,tak jsem upekla rohlíčky podle Vašeho receptu, jsou opravdu vynikající (Y) (Y) (Y). Sice jsem malinko bojovala s kváskem, neměla jsem totiž po ruce droždí čerstvé, musela jsem to dělat z instantního......., trošku se mi to těsto lepilo, tak jsem přidala polohrubou mouku a výsledek byl úžasný!!!!!! (clamp) (clamp) Příště to vyzkouším ještě úplně přesně podle Vašeho receptu, jen s hladkou moukou a čerstvým droždím. :-) :-) :-). Posypala jsem některé hrubou mořskou solí, jiné mákem a také sezamem a lňeným semínkem a všem moc moc chutnaly. Dnes už nemáme nic, všem jsem dala ochutnat. (L) (L) (L) opravdu skvělé , vynikající a hlavně jednoduché rohlíčky! Myslím, že by byly výborné i plněné........... Jsem ráda, že jsem objevila Váš skvělý recept, přeji krásný zbytek týdne a a ještě krásnější víkend! S pozdravem Jitka s Terezkou (flower) (hello)
AliceM 7. 9. 2007, 0:16
Dobrý večer Pavli, dnes jsem vyzkoušela Vaše rohlíčky (Y) (Y) (Y) a nemají chybu !!!! Těsto jsem dělala v domácí pekárně (tak jako všechna kynutá těsta) :-$ a výsledek je fak úžasný!!! Část jsem odnesla sousedům, co mají nemocného drobečka (child3) a zbytek jsem musela schovat na ráno, protože by nezůstalo nic, jak všem chutnaly |:o). Některé jsem udělala zahnuté a některé rovné, jeden jsem synátorovi (Z) namazala křenovým Almete a tak mu chutnal, že chce takový zítra na sváču do školy (L). Fakt móóóóóóóóc dobré (clamp) (clamp) (clamp). Pěkný konec týdne,Alice (C).
Annita 7. 9. 2007, 21:46
@AliceM Děkuji moc Alice. Moc ráda slyším , že chutná i jinde nejenom u nás (Y) (clamp) (D)
tajemno 01-005505 14. 8. 2006, 20:53
Pavlí, (F) včera jsem pekla Vaše rohlíčky.... (Y) Všichni se moc olizovali a velice všem chutnali.... ;-) Už je mám v oblíbených receptech.... (Y) (Y) (Y) Hezký večer...Ivona (F) (D)
Annita 16. 8. 2006, 18:50
@tajemno 01-005505 Jsem moc ráda,že chutnali :-). Krásný srpen.Pavla (F)
Elka 3. 8. 2006, 21:34
Pavli,děkuji moc za receptítk.Rohlíčky jsou SUPER (Y) (Y)Rychlé,jednoduché a dobré.... :-D Díky Gábina
Annita 4. 8. 2006, 13:35
@Elka Jsem ráda,že vám chutnalo Gabčo.Děkuji. [A]

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie