Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Jablečné řezy s kokosem a smetanou-DĚKUJI HELLE

0.0
Jablečné řezy s kokosem a smetanou-DĚKUJI HELLE

Potřebné ingredience

Suroviny: 5 vajec, 5 lžic horké vody, 4 lžíce cukr krupice, 6 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku od pečiva Náplň I.: 1 kg oloupaných jablek, 4 lžíce cukru, skořice, hřebíček, 4 lžíce rumu, 1/2 pudinkového prášku, 1 dl vody, sáček dětských piškotů. Náplň II. 100 g kokosu, 150 ml mléka, 1 lžíce cukru, 2 zakysané smetany. Granko na posypání

Postup přípravy

Postup
Vyšleháme žloutky s vodou a cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 170 °C dorůžova. Mezitím si jablka pokrájíme na kousky, přidáme cukr, mleté koření a rum. Pod pokličkou dusíme, až se jablka částečně, ale né zcela rozvaří. Pak ve vodě rozpustíme pudink a zavaříme do jablek. Stačí jen krátce nechat přejít var. Mléko s cukrem ohřejeme k varu, vhodíme do něj kokos a chvíli mícháme, až se kokos prohřeje a vsákne mléko. Kokos necháme vychladnout a pak do něj zamícháme kysanou smetanu. Na upečený plát těsta rozetřeme jablka (můžou být horká), na ně naskládáme dětské piškoty a necháme vystydnout. Nahoru rozetřeme kokosovou náplň a posypeme Grankem. Necháme v lednici rozležet nejlépe přes noc ale stačí i hodinka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hvezdamodra 17. 6. 2012, 14:58
ale pracné uf,ale stojí za to.děkuji (L) (L) (L) :-) :-) :-)
koblizek63 17. 6. 2012, 12:25
Ahojky,tak váš řez dnes zvítězil,děláme ho z dcerou,už se těšíme na odpolední kávičku s tímto řezem,bude to dobrota (L)dík (F)
koblizek63 18. 6. 2012, 8:31
@koblizek63 Tak po řezu jdu umyt plech,nic nezbylo,byl výborný,děkuji za recept (L) (F) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie