Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bábovka s vaječným koňakem a čokoládou

0.0
Bábovka s vaječným koňakem a čokoládou

Potřebné ingredience

250 g másla, 200 g cukru krupice, 4 vejce, 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 250 ml vaječného koňaku, 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Utřete máslo s cukrem, a poté postupně zašlehejte vejce a mouku. Přidejte prášek do pečiva, koňak, a pokud se vám zdá těsto moc husté, přidejte 1 - 2 lžíce mléka. Nakonec přidejte nakrouhanou čokoládu. Měly by to být trochu větší kousky, jako v muffinech, aby se vám neroztekly.
Těsto nalijte do vymyzané a vysypané formy a pečte přibližně hodinu na 180 stupňů.

Nejlepší bábovka co znám. Místo prášku do pečiva můžete dát prášek do perníku, nebo špetku perníkového koření. Má pak trochu větší říz, ale napoprvé doporučuji použít klasický prdopeč a koření nepřidávat, at víte, jak má chutnat.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabra 22. 7. 2012, 0:42
právě jsem ji ochutnala - je ještě horká, ale opravdu vynikající (Y) (Y) (Y).Místo klasického vaječnáku jsem použila Vaječný sen lískový ořech - druh vaječného konaku, a veliká pochoutka, už jsem dlouho tak dobrou bábovku nejedla...Díky za recept (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie