(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Bábovka s vaječným koňakem a čokoládou
Potřebné ingredience
250 g másla, 200 g cukru krupice, 4 vejce, 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 250 ml vaječného koňaku, 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Utřete máslo s cukrem, a poté postupně zašlehejte vejce a mouku. Přidejte prášek do pečiva, koňak, a pokud se vám zdá těsto moc husté, přidejte 1 - 2 lžíce mléka. Nakonec přidejte nakrouhanou čokoládu. Měly by to být trochu větší kousky, jako v muffinech, aby se vám neroztekly.
Těsto nalijte do vymyzané a vysypané formy a pečte přibližně hodinu na 180 stupňů.
Nejlepší bábovka co znám. Místo prášku do pečiva můžete dát prášek do perníku, nebo špetku perníkového koření. Má pak trochu větší říz, ale napoprvé doporučuji použít klasický prdopeč a koření nepřidávat, at víte, jak má chutnat.
Těsto nalijte do vymyzané a vysypané formy a pečte přibližně hodinu na 180 stupňů.
Nejlepší bábovka co znám. Místo prášku do pečiva můžete dát prášek do perníku, nebo špetku perníkového koření. Má pak trochu větší říz, ale napoprvé doporučuji použít klasický prdopeč a koření nepřidávat, at víte, jak má chutnat.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

gabra
(upraveno)
22. 7. 2012, 0:42
právě jsem ji ochutnala - je ještě horká, ale opravdu vynikající
.Místo klasického vaječnáku jsem použila Vaječný sen lískový ořech - druh vaječného konaku, a veliká pochoutka, už jsem dlouho tak dobrou bábovku nejedla...Díky za recept









nahlásit