(recept
si oblíbilo 218 návštěvníků)
Řezy s vaječným konakem
Potřebné ingredience
Piškot- 5 vajeíček 3 lžíce mouč.cukru 2 lžíce oleje 2-3 lžíce horké vody 5 lžic pol.mouky 2 lžíce kakaa 1/2 prášku do pečiva Krém: 750 ml mléka 3 vanilkové pudiky 200 ml vaječného likéru 250 g másla 3 lžíce cukru(nebo podle toho jak máte rádi) pařížská šlehačka: 2 šlehačky na šlehání 2 ledové kaštany(šlehačka s kaštany se svaří den předem -dát do ledničky a druhý den teprve šlehat)
Postup přípravy
Žloutky vyšlehat s cukrem,přidat vodu,olej,promíchat lehce a vmíchat ušlehaný sníh s bílků a nakonec dát mouku s práškem do pečiva.
Krím:-Z mléka a pudinku uvařit hustý pudink do kterého hned vmíchat vaječný konak(do teplého)a pak necháme vychladit.mezitím ušlehat máslo s cukrem a pak přidávat vychladlý pudink.
Krém naneseme na piškot potřený marmeládou a nakonec naneseme ušlehanou pař. šlehačku,,,ozdobit nastrouhanou čokoládou
Řezy jsou Výborné!!!!
Krím:-Z mléka a pudinku uvařit hustý pudink do kterého hned vmíchat vaječný konak(do teplého)a pak necháme vychladit.mezitím ušlehat máslo s cukrem a pak přidávat vychladlý pudink.
Krém naneseme na piškot potřený marmeládou a nakonec naneseme ušlehanou pař. šlehačku,,,ozdobit nastrouhanou čokoládou
Řezy jsou Výborné!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluna
(upraveno)
23. 4. 2015, 20:32
srneckova
(upraveno)
23. 4. 2015, 17:59
jsou moc dobré
P.A.V.L.A
(upraveno)
23. 4. 2015, 17:23
enestejša
(upraveno)
23. 4. 2015, 15:48
Jedním slovem - výborné. Recept si zapíšu. Děkuji.
Slunečnice
(upraveno)
24. 1. 2014, 14:22
tak řezy - chuťově dobré, jen mě mrzí, že je nemám tak krásné - vrstvy jako vy.... ne že by to neztuhlo vůbec, ale při krájení se trochu spojily a není to takové Tuhé jako to na vašem obrázku vypadá. tak doplním: info od tchyně, švagrů a kolegyň z práce - moc chutnalo
gabb
(upraveno)
22. 1. 2014, 13:26
výborné
arte
(upraveno)
22. 1. 2014, 19:22
@gabb
To jsem ráda že Vám chutnaly
Slunečnice
(upraveno)
22. 1. 2014, 9:16
zítra budu tvořit na páteční oslavu, jsem zvědavá jak se povedou a jaké budou. Jen pařížskou šlehačku jsem koupila již v kelímku, jen umíchám. Myslíte, že je tedy lepší tu pařížskou šlehačku z kelímku trošku zatužit ztužovačem?
arte
(upraveno)
22. 1. 2014, 19:24
@Slunečnice
Dobrý den,nemám se šlehačkou zkušenosti,takže Vám neporadím.
Ivuska62
(upraveno)
8. 6. 2013, 18:51
Dobrý den Petro,dnes jsem už potřetí dělala tyto řezy a musím říct,že jsou opravdu výborné . Všem mooooooooc chutnaly . Děkuji
arte
(upraveno)
9. 6. 2013, 18:41
@Ivuska62
Dobrý den,tok to jsem moc ráda že jste s receptem spokojeni
Hnědovláska
(upraveno)
7. 5. 2013, 10:24
Vaječný likér mám ráda
petrazelenka
(upraveno)
6. 5. 2013, 15:31
Tak se hlásím po zkoušce těchto řezů, povedlo se i s kaštany s bílou čokoládou, jen jsem přidala holandské kakao. Ale nebyla bych to já abych neměla nějaký problém, dělala jsem těsto podle návodu, přesně, ale nepovedlo se mi, bylo ho strašně málo, i když vyskočilo pěkně, sražené nebylo, tak mělo sotva 0,5 cm nevím no, tak jsem podruhé udělěla svůj piškot, s kakaem, navrch puding, který jsem si blbec rozředila víc vaječňákem než by bylo zdrávo ( přiznávám bez mučení, že vaječňák miluju, tak jsem to jen chtěla mít lepčejší , takže mi puding moc neztuhl, a trochu se smísil se šlěhačkou, ale i tak jsem přivezla na oslavu krásně studené, tak se na sluníčku všichni olizovali jak je to lehký a osvěžující moučníček. K tomu jsem vezla švestky plněné čedarem ve slanince a plněné profiteroly s pomazánkou, babyšpenátem, rajčátkem a grilovaným lilečkem a pánské osazenstvo, když to zapili točeným svijany 11 mě mělo za bohyni Díky Bohu za internetovou inspiraci, bez ní bych byla ... víte kde
Žirafka1
(upraveno)
6. 5. 2013, 16:37
@petrazelenka
Peti, s Vámi se člověk asi nenudí Vidíte,jak málo stačí k tomu,aby jste oslnila a stala se středem pozornosti
petrazelenka
(upraveno)
7. 5. 2013, 6:54
@Žirafka1
Martinko, nenechte se mýlit, jinak jsem šíleně nudnej a introvertní člověk, až hrůza, ale je fakt, že mezi pánským osazenstvem se cítím jako ryba ve vodě, až manžel nestačil koulet očima, zvlášť když přivezu takový mňamky, mužský jsou v tomhle jedinečný, protože nikdo nedrží diety,tak pěkně baštěj dámské osazanestvo se jen podívá, začne více polykat a mezi zuby slyšíte, to je moc tučné, to já nemůžu, a slanina ? to by byl můj konec, a nato pařížská šlehačka, to snad ne Takže tak, hezký den, a dneska by to možná šlo ... potřebuju do konce roku 20 kg dolu, jen začít...........
Žirafka1
(upraveno)
7. 5. 2013, 10:22
@petrazelenka
Peti, s těma chlapama máte pravdu. Od švagrové vždy když něco upeču slyším....... to je moc sladké Já mám doma tři buchtožrouty (kluky,když počítám i manžela a tak peču skoro pořád.) Hlavně,že je odbyt Hubnout naštěstí nikdo nepotřebujeme......ale když si člověk upeče takovou baštu,dost dobře to stejně asi nejde Mějte hezké léto
KABELKAK
(upraveno)
5. 5. 2013, 21:42
Vyzkoušeno, vynikající. Jen se potom zaprášilo. Díky za recept.
aanka
(upraveno)
5. 5. 2013, 14:21
tak to bude asi tou šlehačkou já jí kupovala v kauflandu anna
Žirafka1
(upraveno)
5. 5. 2013, 22:07
@aanka
Aničko, opravdu na kvalitě šlehačky hodně záleží. Já třeba tu kelímkovou u nás vůbec nekupuji , spíš tu v krabičce a aby měla co nejvyšší procento tučnosti, pak jde lépe vyšlehat
aanka
(upraveno)
4. 5. 2013, 21:27
řezy jsou výborné jen jsem měla problém ta šlehačka se mi na řezu začala roztékat čím to asi bude ptám se dík anna
Žirafka1
(upraveno)
5. 5. 2013, 0:36
@aanka
Tak jsem řezy včera konečně vyzkoušela. Jsou výborné Aničko, možná by to mohlo být kvalitou šlehačky. Já kupuji v Rakousku 36% šlehačku, jde neskutečně dobře našlehat. S českou šlehačkou tak dobré zkušenosti nemám
P.A.V.L.A
(upraveno)
3. 5. 2013, 19:08
vypadají moc a moc dobře.
arte
(upraveno)
3. 5. 2013, 20:56
@P.A.V.L.A
Děkuji
petrazelenka
(upraveno)
3. 5. 2013, 18:29
Tak dámy, přiznejte se kolik z vás bude o víkendu pěct tyto řezy, já je mám celý týden naplánované na zítřejší oslavu, dneska odpol jdu koupit kaštany a ve dvou obchodech úplně vyprodaný, to snad nemůže být náhoda !!! (všechny ostatní čokoládičky měli samozřejmě velké množství) Takže jsem musela koupit bílé ( kterých pár kousků ještě měli) a doplnim to nějakou troškou kakaa a bude to snad taky jedlý Taky jste si to mohly nechat až na středu, když u nás máme zítra zrovna tu oslavu
Žirafka1
(upraveno)
3. 5. 2013, 19:00
@petrazelenka
Peti, vy jste mě pobavila Já zrovna dvoje kaštany u nás v obchodě koupila Že by jsme nakupovaly na stejném místě????????? Snad se povedou i z bílých kaštanů
arte
(upraveno)
3. 5. 2013, 20:57
@Žirafka1
Určitě budou dobré jen přidejte čokoládu na vaření nebo hořkou.
Dmnka
(upraveno)
3. 5. 2013, 9:23
Můžu se zeptat co je myšleno těmi kaštany?? já fakt nevim co mám svařit se šlehačkou ..
arte
(upraveno)
3. 5. 2013, 20:55
@Dmnka
to je čokoláda- Ledové kaštany nebo se může dát čokoláda na vaření
petrazelenka
(upraveno)
3. 5. 2013, 9:53
@Dmnka
Je to čokoládová tyčinka, jako je milena, kofila, tak jsou ledové kaštany, s hořkou čokoládou a měkčí náplní uvnitř, najdete v obchodu u těchto čokoládových tyčinek, my žroutíci to víme
simušT
(upraveno)
3. 5. 2013, 10:48
@petrazelenka
Miluju ledové kaštany , proto mě překvapuje, že to někdo nezná , ale je jasný, že každý má jiné chutě a někdo čokolády nemusí. Každopádně na tyto řezy se o víkendu také chystám, tak jsem zvědavá, ale určitě budou výborné.
Žirafka1
(upraveno)
3. 5. 2013, 11:34
@simušT
Na pařížský krém doporučuji použít hořké ledové kaštany, jsou mnohem lepší,než mléčné Zrovna se do pečení řezů pouštím Dokonce jsem si včera vyrobila i domácí vaječný koňáček
Žirafka1
(upraveno)
30. 4. 2013, 11:01
Peti, chtěla jsem se Vás zeptat, na jaký rozměr plechu zhruba vyjde piškot,aby měl potřebnou výšku Děkuji za odpověď. Řezy se chystám péct na sobotní oslavu manželových narozenin
arte
(upraveno)
30. 4. 2013, 21:54
@Žirafka1
Pekla jsem na plechu 26*36 cm.
Žirafka1
(upraveno)
1. 5. 2013, 12:27
@arte
Peti,děkuji za info. Pěkný sváteční den
Levnytextil
(upraveno)
24. 4. 2013, 8:10
Řezy jsou výborné
arte
(upraveno)
24. 4. 2013, 20:01
@Levnytextil
Děkuji a jsem ráda že chutnají
gabra16
(upraveno)
21. 4. 2013, 6:33
to vypadá moc dobře...mňam
arte
(upraveno)
21. 4. 2013, 20:03
@gabra16
Děkuji
NikaV
(upraveno)
20. 4. 2013, 20:06
Příští sobotu máme oslavu, hledám recept a asi vyhraje tento, vypadá skvěle.
arte
(upraveno)
21. 4. 2013, 20:03
@NikaV
Děkuji ,je moc dobrý.