Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Beruška

0.0
Beruška

Potřebné ingredience

Světlý korpus, jahodový gel, tvarohový krém, jahody, borůvky, ostružiny, potah pravý marcipán a SMV, váha 2,6 kg Korpus: 5 vajec, 250g cukru krupice, 187,5 ml oleje, 125 ml horké vody, 312,5 g hl mouky, 1 kyp. prášek Tvarohový krém: 1 vanilkový pudink uvařit s 250ml mléka, nechat vystydnout, 1 kostka tvarohu, většinou používám vaničku, krém je pak jemnější, 1 máslo, ovoce jakékoliv kompotované, čerstvé, mražené Krém nastavovaný moučnou kaší: 250ml mléka, 2 plné lžíce pol. mouky, 50g omegy, když není, může být i máslo, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Korpus: Pekla jsem z 5-ti vajec světlý korpus a rozdělila těsto do dvou kulatých forem. Jedna byla větší a jedna malinká tak na množství těsta z jednoho vajíčka. Žloutky jsem vyšlehala s cukrem, přidala olej a vodu, prošlehala, přidala mouku s kyp. práškm a nakonec jsem opatrně vmíchala sníh. Rozdělila do nádob a upekla. Mám horkovzdušnou troubu a peču na 150°C.
Na tvarohový krém si v jedné míse vyšlehám máslo s trochou cukru (ten dávám podle chuti), v druhé míse si vyšlehám pudink a vše zašlehám dohromady, přidám tvaroh, pro vůni trochu rumu, vše ještě pořádně vyšlehám a krém je hotový.
Krém s moučnou kaší: Svařím mléko, mouku, vanilkový cukr a omegu, nechám vystydnout. Vyšlehám máslo s cukrem a zašlehám moučnou kaši. Cukr na krémy dávám dle chuti
Pak rozkrojím dvakrát větší kulatý korpus, namažu marmeládou, udělám mantinely z krému s moučnou kaší a naplním tvarohovým krémem. Dám ovoce a nechám vycladit. Většinou do druhého dne aby vše pořádně stuhlo. Takto udělám i hlavičku, dám k sobě a vychlazený korpus potahuji. Kupuji si pravý marcipán a Smartflex velvet, ale dlouho jsem dělala marcipán podle receptu tady na mmb od paní Zdeničky a je super také. Už ho nedělám jen kvůli času :-)
Tykadýlka u berušky jsou špejle potažené marcipánem :-)


inspirace u Jany T. (trnkybrnky) díky :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

daskas1 21. 9. 2012, 17:33
(Y) (Y) (Y) (Y) (^) (^) (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
westwood 15. 8. 2012, 14:19
Děkuju vám moc Alice za podrobný recept a popis a držte mi palce, snad se mi beruška podaří alespoň trochu jako ta vaše (Y) Krásný den, Marie
Alinka2 15. 8. 2012, 18:13
@westwood Nemáte za co děkovat, kdyby něco písněte do vzkazů, ty mi chodí do telefonu, tak mohu hned reagovat. Držím palce, beruška se vám určitě povede. Mějte se krásně (F)
westwood 13. 8. 2012, 21:49
Dobrý den, beruška je nádherná, mohla by jste sem napsat podrobný recept a postup ? Na korpusu pod potahovkou je jen ten tvarohový krém ? V čem jste pekla korpusy ? Potahovku si vyrábíte sama ( z čeho ? ) nebo kupujete ??? A jak drží ta tykadýlka ? Prosím, prosím, poraďte... :-))) Děkuju a krásný večer, Marie
Alinka2 14. 8. 2012, 19:00
@westwood Dobrý den Maruško, večer (asi tedy později večer) dopíšu postup :-) Mějte se krásně, Alice
HHaannuullee 26. 7. 2012, 14:50
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)ta je krásná
Alinka2 27. 7. 2012, 9:58
@HHaannuullee Hani díky (F)
sburicova 25. 7. 2012, 10:42
(Y) (Y) (Y)beruška je roztomilá, moc pěkný (^) (clamp) (clamp) (clamp) a můžu se zeptat jakou barvou máte tu červenou, gelovku nebo mícháte víc odstínů? Mě jde pořád malinko do růžova, mám gelovou red a vánoční červenou, díky (L)
Alinka2 25. 7. 2012, 14:08
@sburicova Moc děkuju (F) . Používám červenou red extra Sugarflair a nedám na ni dopustit. Pořídila jsem si tuto ještě černou a zelenou a jsem s nimi maximálně spokojená :-)
Mify 25. 7. 2012, 9:45
Překrásná :-o (clamp)
Alinka2 25. 7. 2012, 10:18
@Mify Lucko moc díky (F)
darinka30 24. 7. 2012, 14:17
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^)
Alinka2 25. 7. 2012, 10:18
@darinka30 Dari děkuji (F)
piskotka8 24. 7. 2012, 11:52
no tá je nááádhernááááá.... (^)
Alinka2 25. 7. 2012, 10:17
@piskotka8 Zuzko děkuju (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie