Beruška

Potřebné ingredience
Světlý korpus, jahodový gel, tvarohový krém, jahody, borůvky, ostružiny, potah pravý marcipán a SMV, váha 2,6 kg Korpus: 5 vajec, 250g cukru krupice, 187,5 ml oleje, 125 ml horké vody, 312,5 g hl mouky, 1 kyp. prášek Tvarohový krém: 1 vanilkový pudink uvařit s 250ml mléka, nechat vystydnout, 1 kostka tvarohu, většinou používám vaničku, krém je pak jemnější, 1 máslo, ovoce jakékoliv kompotované, čerstvé, mražené Krém nastavovaný moučnou kaší: 250ml mléka, 2 plné lžíce pol. mouky, 50g omegy, když není, může být i máslo, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Na tvarohový krém si v jedné míse vyšlehám máslo s trochou cukru (ten dávám podle chuti), v druhé míse si vyšlehám pudink a vše zašlehám dohromady, přidám tvaroh, pro vůni trochu rumu, vše ještě pořádně vyšlehám a krém je hotový.
Krém s moučnou kaší: Svařím mléko, mouku, vanilkový cukr a omegu, nechám vystydnout. Vyšlehám máslo s cukrem a zašlehám moučnou kaši. Cukr na krémy dávám dle chuti
Pak rozkrojím dvakrát větší kulatý korpus, namažu marmeládou, udělám mantinely z krému s moučnou kaší a naplním tvarohovým krémem. Dám ovoce a nechám vycladit. Většinou do druhého dne aby vše pořádně stuhlo. Takto udělám i hlavičku, dám k sobě a vychlazený korpus potahuji. Kupuji si pravý marcipán a Smartflex velvet, ale dlouho jsem dělala marcipán podle receptu tady na mmb od paní Zdeničky a je super také. Už ho nedělám jen kvůli času :-)
Tykadýlka u berušky jsou špejle potažené marcipánem :-)
inspirace u Jany T. (trnkybrnky) díky :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




























































