(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Jednoduché svatební koláčky z listového těsta!!!

Potřebné ingredience
listové těsto,měkký tvaroh(ve vaničce),1 vajíčko+1žloutek,trošku cukru moučka,trošku rumu,povidla,posypku,rozinky
Postup přípravy
1.V misce si připravíme náplń na koláčky:měkký tvaroh,cukr dle chuti,žloutek
2.rozinky si namočím asi na půl hodiny do trošky rumu,jsou chutnější a měkké
3.Rozválené listové těsto nakrájíme na čtverečky(sca6*6cm),na každý čtereček malou lžičkou přidáme tvarohovou náplń,na ni 1 až 2 rozinky,čtereček jako uzlík uzavřeme,pokládáme na plech s pečícím papírem.Potom všem vytvořeným koláčkům promáčkneme důlek,který plníme opět malou lžičkou povidly,poté koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakonec posypka.
Výsledek je vynikající,skoro nepoznáte,že jsou z listového těsta,mají výhodu oproti kynutému těstu,že tolik nenadýmají a v rychlé přípravě....Za hodinu a půl máte hotovo!Vyfotit jsem stihla jen zbytek!
Dobrou chuť!
2.rozinky si namočím asi na půl hodiny do trošky rumu,jsou chutnější a měkké
3.Rozválené listové těsto nakrájíme na čtverečky(sca6*6cm),na každý čtereček malou lžičkou přidáme tvarohovou náplń,na ni 1 až 2 rozinky,čtereček jako uzlík uzavřeme,pokládáme na plech s pečícím papírem.Potom všem vytvořeným koláčkům promáčkneme důlek,který plníme opět malou lžičkou povidly,poté koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakonec posypka.
Výsledek je vynikající,skoro nepoznáte,že jsou z listového těsta,mají výhodu oproti kynutému těstu,že tolik nenadýmají a v rychlé přípravě....Za hodinu a půl máte hotovo!Vyfotit jsem stihla jen zbytek!
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

babička Kubíčka
(upraveno)
9. 2. 2008, 11:57
Vypadá to jednoduše a moooc dobře, určitě vyzkouším









nahlásit

lstarmanova
(upraveno)
9. 2. 2008, 11:30
Paní Dagmar,vaše koláčky byly opravdu výtečné-skvělé
. Jen jsem měla problém-všechny se mi otevřely-prostě rozjely. Jak to děláte,že je máte tak krásné? Uzlíkem dolů nebo nahoru? Ale i přesto zmizly okamžitě!Díky předem za radu

nahlásit

Janžurka
(upraveno)
9. 2. 2008, 18:04
@lstarmanova
uzlíkem dolů pečlivě zamáčknout,tvaroh určitě použijte ten úplně tekutý,chutná mi z Plusu - Alpa tučný,mně se tedy zatím nikdy neotevřely!Někdy přidávám trochu rumu i do toho tvarohové majdy!!!!!
Jsem ráda,že chutnelo,jsou opravdu výborné!!!§Také je dělám často!





nahlásit