Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Jednoduché svatební koláčky z listového těsta!!!

0.0
Jednoduché svatební koláčky z listového těsta!!!

Potřebné ingredience

listové těsto,měkký tvaroh(ve vaničce),1 vajíčko+1žloutek,trošku cukru moučka,trošku rumu,povidla,posypku,rozinky

Postup přípravy

1.V misce si připravíme náplń na koláčky:měkký tvaroh,cukr dle chuti,žloutek

2.rozinky si namočím asi na půl hodiny do trošky rumu,jsou chutnější a měkké

3.Rozválené listové těsto nakrájíme na čtverečky(sca6*6cm),na každý čtereček malou lžičkou přidáme tvarohovou náplń,na ni 1 až 2 rozinky,čtereček jako uzlík uzavřeme,pokládáme na plech s pečícím papírem.Potom všem vytvořeným koláčkům promáčkneme důlek,který plníme opět malou lžičkou povidly,poté koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakonec posypka.

Výsledek je vynikající,skoro nepoznáte,že jsou z listového těsta,mají výhodu oproti kynutému těstu,že tolik nenadýmají a v rychlé přípravě....Za hodinu a půl máte hotovo!Vyfotit jsem stihla jen zbytek!
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babička Kubíčka 9. 2. 2008, 11:57
Vypadá to jednoduše a moooc dobře, určitě vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
lstarmanova 9. 2. 2008, 11:30
Paní Dagmar,vaše koláčky byly opravdu výtečné-skvělé (Y). Jen jsem měla problém-všechny se mi otevřely-prostě rozjely. Jak to děláte,že je máte tak krásné? Uzlíkem dolů nebo nahoru? Ale i přesto zmizly okamžitě!Díky předem za radu
Janžurka 9. 2. 2008, 18:04
@lstarmanova uzlíkem dolů pečlivě zamáčknout,tvaroh určitě použijte ten úplně tekutý,chutná mi z Plusu - Alpa tučný,mně se tedy zatím nikdy neotevřely!Někdy přidávám trochu rumu i do toho tvarohové majdy!!!!! :-$ :-$ :-$ (L)Jsem ráda,že chutnelo,jsou opravdu výborné!!!§Také je dělám často! (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie