Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Krůtí roláda se špenátem a sýrem, příloha bramborové noky

0.0
Krůtí roláda se špenátem a sýrem, příloha bramborové noky

Potřebné ingredience

Roláda je podobná postupem jako mám již ve svých Receptech (= Krůtí roláda s kari). Tentokrát je plněná špenátem, smíchaným se sýrem.

Postup přípravy

krůtí prsa vcelku cca 1kg, 2 velké cibule (jednu do špenátu, druhou pod maso), 6 stroužků česneku (půl napůl pod maso a do špenátu), koření na posyp dle libosti (tentokrát gyros, adžika), mražený špenát (ev. špenátové listy - osvědčily se mi mražené z Tesca), nastrouhaný tvrdý sýr 10-20 dkg, bujon na podlití (není nutný)

Dle své chuti připravíme špenát, okořeníme (na cibulce, pak osolit, opepřit, prolisovaný česnek). Do vychladlé směsi přidáme nahrubo nastrouhaný sýr.

Krůtí prsa rozkrojíme na obdélníkový plát, kloubky prstů poklepeme, osolíme, opepříme. Asi polovinu vychladlejšího špenátu se sýrem naklademe na maso. Sbalíme do rolády, zajistíme párátky (ta kulatá jsou ostřejší a pevnější), anebo svážeme režnou nití. Povrch rolády okořeníme dle libosti - zde gyros a adžika. Cibuli nakrájíme nahrubo nebo půlměsíčky, česnek na plátky a nasypeme na dno pekáče, lehce pomazaného olejem. Vložíme sepnuté maso, zalijeme půl centimentrem vody a dáme přikryté péct cca hodinu na 220°C. Občas se mezitím podíváme, aby roláda nebyla na suchu, můžeme přelívat výpekem a při dalším dolívání přidáme v horké vodě rozmíchaný bujón a přilijeme k výpeku (ale není nutné, stačí voda). Asi po hodině odkryjeme a na nižší teplotu - asi tak na 180°C dopékáme kůrčičku přibližně další hodinu.

Bramborové noky uvaříme dle návodu a smícháme se zbytkem špenátu, co se nevešel už do rolády.

Dobrou chuť

Upečená a rozkrojená - když je horká, špenát trochu vytéká.

Je lepší nechat trochu odpočinout, mírně vychladnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie