Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Pomazánka na topinky z dýně HOKKAIDO

0.0
Pomazánka na topinky z dýně HOKKAIDO

Potřebné ingredience

Dýně – cca 0,5 kg/i se slupkou a bez středu- jen dužinu/, 1 celý malý rajský protlak, asi lžíce sojové omáčky/ty tmavé,ta je nejlepší/, větší cibule, 1-2 špetky sladké či pálivé papriky a soli

Postup přípravy

Dýni nakrájíme i se slupkou bez jader na kostičky a cibuli na kostičky a osmahneme spolu na oleji, poprášíme paprikou/dávám jen sladkou, k vůli dětem asi 1 KL/, přidáme jeden celý malý rajský protlak, sojovou omáčku a sůl. Mírně podlijeme a dusíme do měkka. Poté přidám 2 rozmačkané stroužky česneku a tyčovým mixérem vše vymixujeme do hladka a necháme zchladnout.
Pomazánku natíráme na počesnekované topinky, nebo (po dochucení česnekem) na pečivo.
Milujeme třeba dýňovou polévku- to je také bomba a tento recept nám moc chutná. HOKKAIDICE nás moc nadchla je zdravá,hodně betakarotenu, super.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucikanass 13. 8. 2018, 21:22
(Y)
borufkajana 30. 9. 2012, 9:48
Taky určitě vyzkouším.Letos jsem si je vypěstovala sama a dají se opravdu použít na mnoho způsobů!A ještě nám moc nám chutná ! (clamp) (L)
mumlina 30. 9. 2012, 11:17
@borufkajana Zdravím Jani, to jste šikula, já se ji pokusím vypěstovat za rok, zrníčka už mám schovaný -usušený,tak snad to vyroste a kdyby ne, na trhu jich je hodně a za pakatel,lepší jsou ty menší, jsou lépe krájet, hlavně musí být krásně sytě oranžová |:o)
Křížková 29. 9. 2012, 14:39
určitě vyzkouším :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
mumlina 30. 9. 2012, 8:45
@Křížková Zdravím Renčo, vyzkoušejte, nás Hokkaidice moc překvapila co všechno se z ní dá vyrobit a jaká je to bašta (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie