(recept
si oblíbilo 178 návštěvníků)
Inteligentní řezy (z jednoho těsta tři vrstvy!)

Potřebné ingredience
150 g cukru krupice 150 g másla 8 žloutků 9 vrchovatých lžic polohrubé mouky 4 vanilkové cukry 1 l mléka 8 bílků
Postup přípravy
Recept mi dala moje kamarádka a já jsem tyto řezy dělala z hecu, protože se mi nechtělo věřit, že dám do trouby jedno těsto na plechu a po upečení budu mít tři vrstvy. Ta jedna je hutnější, druhá chutná jako puding a ta třetí jako piškot.A opravdu to funguje. Věřím, že tu fungují fyzikální zákony,ale tento obor není zrovna můj koníček.:-)
Postup:
Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Přidáváme po částech mléko a mouku, nakonec sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem,(nedávejte pečící papír, těsto je hodně řídké a zateklo by pod papír!) nalijeme hmotu (je hodně řídká, nelekejte se toho) a dáme do studené trouby. Troubu nastavíme na 130 - 135 °C a pečeme 1,5 hodiny. Po celou dobu pečení neotvírejte troubu! Pak ji vypneme a moučník necháme v troubě vychladnout. Až je studený, vyndáme z trouby a dáme do lednice.
Moučník můžete po upečení i otočit a pak budete mít piškot dole.
Postup:
Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Přidáváme po částech mléko a mouku, nakonec sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem,(nedávejte pečící papír, těsto je hodně řídké a zateklo by pod papír!) nalijeme hmotu (je hodně řídká, nelekejte se toho) a dáme do studené trouby. Troubu nastavíme na 130 - 135 °C a pečeme 1,5 hodiny. Po celou dobu pečení neotvírejte troubu! Pak ji vypneme a moučník necháme v troubě vychladnout. Až je studený, vyndáme z trouby a dáme do lednice.
Moučník můžete po upečení i otočit a pak budete mít piškot dole.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

KAČKA LUCKA KAČENKA
(upraveno)
28. 4. 2013, 14:17





nahlásit
tyleka
(upraveno)
2. 12. 2012, 14:30
Pekla jsem podruhé, v menším pekáči 27 x 35 cm, takže vrstvy byly vyšší a zřetelné, skoro jako na fotce. Dala jsem do pekáče pečicí papír, protože vystačil v kuse na dno i stěny a nic pod něj nezateklo, tudíž odpadá práce s mytím. Cukru jsem dala 250 g a chutnalo to všem. Nesouhlasím s Blankou, že by spodní těsto bylo nejmíň propečené, prostě je jiné konzistence, jak mouka ve studeném mléku ve studené troubě klesá ke dnu. My spodní vrstvě říkáme palačinka. Kdyby to nebylo tak vajíčkově náročné, pekla bych častěji.
nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
2. 12. 2012, 15:00
@tyleka



nahlásit
horizont
(upraveno)
24. 11. 2012, 11:30
právě jsem dopekla, neměla jsem odvahu péct neznámé z osmi vajec, udělala jsem to z poloviční dávky do dortové formy, jen jsem při pečení zkombinovala dva zde přítomné recepty a pekla ve vyhřáté troubě nejprve na cca 180st, 25 min. a pak asi 40 min na 90st., hned vyndala (vyzkoušeno špejlí) a fertig...povedlo se a chutná...

nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
2. 12. 2012, 14:59
@horizont


nahlásit

BLANKA
(upraveno)
22. 11. 2012, 15:15
jo v podstatě je těsto od nejmín do nejvíc propečené

nahlásit

Dommi
(upraveno)
22. 11. 2012, 14:31
Tak to zní neuvěřitelně, to teda zkusím, protože jsem zvědavá



nahlásit
Fillomena
(upraveno)
18. 11. 2012, 13:50
Buchta se povedla, opravdu neuvěřitelné, že v troubě vytvoříte 3 vrstvy, ale mlsounům nedoporučuji, chuťově nic moc.
nahlásit

Haňdulka
(upraveno)
17. 11. 2012, 16:33






nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
17. 11. 2012, 20:36
@Haňdulka
Tak to je super, že vám chutnala!!!




nahlásit
petrušak
(upraveno)
16. 11. 2012, 13:25
za chvili jdu na to tak jsem zvědava vypada skvěle a čekam zitra navštěvu tak doufam že se povede
nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
16. 11. 2012, 15:13
@petrušak
Držím pěsti!!!


nahlásit

Willow M
(upraveno)
12. 11. 2012, 17:54
Tak ani já jsem neodolala, ale do oblíbených bych tyto řezy nepřidávala. Vrstvy jsem měla, takže se povedl upéct, ale jak už psal někdo níže, připadalo mi to jak vaječná placka, ta chuť mě prostě nijak nenadchla a to jsem byla ráda, že jsem tam přidala citronovou tresť a vonělo to aspoň citronem. Přítel řezy sice pochválil, ani děti neremcaly a baštily, ale pro návštěvu bych je určitě raděj nepekla. Je to jen můj názor, vím, že každému chutná něco jiného a za recept každopádně děkuji, vyzkoušet se má vše....

nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
12. 11. 2012, 20:06
@Willow M
Spíš jak o chuť tu jde o ten adrenalin při pečení, jestli se opravdu ty tři vrstvy udělají!
Já jsem nemohla ani dospat zvědavostí, jak to v té troubě vypadá!
A když si to ještě někdo oblíbí, tak to je bonus navíc!




nahlásit
tyleka
(upraveno)
10. 11. 2012, 10:37
Zkusila jsem to včera večer, postupovala jsem úplně přesně podle návodu, do horkovzdušné trouby jsem dala teploměr, takže teplota byla správně 135 stupňů. Dopeklo se to asi ve 23 hodiny, v troubě chladlo do 2:30 (z trouby se vyndávala lehounce vlažná, ale myslím, že cokoliv z kuchyňské trouby nemůže být studené, když je v kuchyni teplo), potom byl plech v zimě na verandě. Dnes ráno jsem nakrájela. Na stranách plechu je vidět, že buchta byla při pečení vyšší, ale klesla. Spodní vrstva je asi tak milimetrová, další jsou také nižší než u autorky, prostřední je bílá a jakoby pudinková, vršek připomíná piškot, asi přesně podle návodu. Není moc sladká, mně chutná, chlapi si ji pocukrují. Zkusím ji určitě ještě jednou na menším plechu, aby byly vrstvy vyšší. Jsem spokojená, děkuji.
nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
11. 11. 2012, 18:07
@tyleka


nahlásit

ajanyja
(upraveno)
9. 11. 2012, 15:38
Tak tomu nevěřim
dnes to jdu hned zkusit
a určitě dám vědět jak budu koukat
až se to povede to bude mazec
držte pěsti holky











nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
9. 11. 2012, 16:30
@ajanyja
zatím se to většině kuchařinek povedlo, tak budu držet pěsti!!
Dejte vědět, Andrejko!


nahlásit

vanilka
(upraveno)
8. 11. 2012, 20:21
vypydala moc pěkně, ale chutnala jako sladká omeleta
polovina skončila v koši




nahlásit
ivkapal
(upraveno)
7. 3. 2014, 14:01
@vanilka
To teda nechápu, jak může někdo jídlo vyhazovat do koše. Vždycky se dá nějak zužitkovat. Jak by řekla moje babička, hlad a polské vši na vás

nahlásit
saroh
(upraveno)
6. 11. 2012, 7:27





nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
7. 11. 2012, 2:18
@saroh
To mě mrzí!


nahlásit
Evelii
(upraveno)
4. 11. 2012, 13:31
Dobrý den, včera jsem pekla a opravdu funguje to!
chutnala nám tak půl na půl naší rodině
Mně chutnala moc...trošku mi to připomínalo rýžový nákyp chutí.....Děkuji za recept a určitě doporučuji vyzkoušet



nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
4. 11. 2012, 22:10
@Evelii
Jsem moc ráda, že se podařilo!


nahlásit

laada
(upraveno)
3. 11. 2012, 21:54
U nás měla buchta velikej úspěch


nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
3. 11. 2012, 22:24
@laada




nahlásit

PEDROSANCHEZ
(upraveno)
3. 11. 2012, 8:57
Tak zvědavost nedala a už je půl plechu pryč.
Nechápu, ale opravdu se krásně vyvrstvila , nejmenšímu chutná nejvíc ta spodní vrstva. polili jsme ji čokopolevou a


nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
3. 11. 2012, 9:30
@PEDROSANCHEZ
To mě těší!!!


nahlásit

Irinka81
(upraveno)
2. 11. 2012, 21:09
Tak nevím, postupovala jsem podle receptu a mám z toho placku, která měla tendenci se vrstvit, nevím co jsme udělala špatně, ale určitě se k tomu nevrátím...

nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
2. 11. 2012, 21:33
@Irinka81

nahlásit

Evča123
(upraveno)
2. 11. 2012, 12:52
Ze zvědavosti jsem vyzkoušela z poloviční dávky. Tři vrstvy se udělaly, ale spodní byla jen asi 3 mm tenká a naopak horní piškot dost vysoký, takže celek nic moc. Možná mi peče víc trouba, možná jsem měla aspoň po vypnutí trouby pootevřít dvířka, aby se už dál tolik nedopékala, i když piškot na vrchu nebyl tmavý. A hlavně je šílená délka přípravy. Upéct piškot a potřít pudinkovým krémem mi trvá zlomek času a chutná nám to víc.
Ale jako kuriozita je to zajímavý moučník


nahlásit

gabikaKa
(upraveno)
1. 11. 2012, 20:45
Tak to si neviem predstaviť, ako by som vydržala nechať koláč v trúbe až do vychladnutia. Ja ihneď po upečení si z koláčov musím hneď odkrojiť a ochutnať.

nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
1. 11. 2012, 22:32
@gabikaKa


nahlásit

tomulinecek
(upraveno)
2. 11. 2012, 11:29
@Ivuli 2
Řezy jsem včera upekla,udělalo mi to opravdu krásné tři vrstvy a chutná to mooooc dobře,,určitě zařadím mezi oblíbené a upeču určitě znovu



nahlásit
moconosti
(upraveno)
1. 11. 2012, 20:29
Tak jsem vyzkoušela a je fakt super vzala jsem do práce na ochutnání a nikdo mi nevěřil, že je to s jednoho těsta tak jsem musela donest recept .Opravdu perfektnííí


nahlásit

Ivuli 2
(upraveno)
1. 11. 2012, 20:36
@moconosti
To jsem moc ráda, že se podařilo i chutnalo!!



nahlásit