(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Pudingové řezy z listového těsta
Potřebné ingredience
1x listové těsto, 1x vanilkový puding, cukr, citrónová šťáva
Postup přípravy
Z listového těsta vyválíme placku přibližně dle rozměrů vašeho plechu. Přendáme na plech a propícháme vidličkou, aby se těsto příliš nenafouklo. Dáme péct cca na 140-150 stupňů do elektrické trouby a počkáme až bude těsto nazlátlé, nebo dle vašich zkušeností.
Vyndáme hotové těsto a připravíme si 1 vanilkový puding tak jak jste zvyklý. Pokud je těsto vypouklé tak ho lžící trochu promačkáme, aby nám z něho puding nevytekl. Hotový puding nalijeme na těsto a počkáme až trochu vychladne a zhoustne potom překrojíme v polovině a dáme obě poloviny na sebe.
Na konec si udělám z cukru a citrónové šťávy hustou polevu. Já dělám z cca 5 lžic cukru a citrónek dávám od oka. Tuto polevu dáme navrch těsta a celé necháme uležet v ledničce. Po několika hodinách můžeme krájet a podávat.
U nás se to sní na posezení. Je to jednoduché a levné.
Vyndáme hotové těsto a připravíme si 1 vanilkový puding tak jak jste zvyklý. Pokud je těsto vypouklé tak ho lžící trochu promačkáme, aby nám z něho puding nevytekl. Hotový puding nalijeme na těsto a počkáme až trochu vychladne a zhoustne potom překrojíme v polovině a dáme obě poloviny na sebe.
Na konec si udělám z cukru a citrónové šťávy hustou polevu. Já dělám z cca 5 lžic cukru a citrónek dávám od oka. Tuto polevu dáme navrch těsta a celé necháme uležet v ledničce. Po několika hodinách můžeme krájet a podávat.
U nás se to sní na posezení. Je to jednoduché a levné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenavackova
(upraveno)
27. 2. 2009, 16:09
Děkuji za bezva receptík,ukládám do oblíbených a vyzkouším,hodně mi to připomíná žloutkové řezy z cukrárny,které MILUJU...
Leňula*B
(upraveno)
13. 6. 2008, 14:08
recept naprosto dokonalý jsen jsem v zápalu boje přidala maliny ale i byl naprosto famozní http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=65609
Sweetty
(upraveno)
15. 6. 2008, 23:08
@Leňula*B
Ježiš mooooooooc děkuji, já si ho dělám jen občas, protože jsem schopná ho sníst na posezení. Jsem hrozná. Myslím, že se vám moc povedl. Mějte se Jana
Leňula*B
(upraveno)
16. 6. 2008, 18:52
@Sweetty
byl úžasnej
2007
(upraveno)
2. 4. 2008, 12:16
dobrý den včera jsem dělala řezy byli super už nejsou moc dobrý recept
Zdenikv
(upraveno)
31. 3. 2008, 14:56
Tohle taky dělám, máme to moc rádi, přidávám do pudinku při vaření rozinky. Mňam.
sarai
(upraveno)
29. 3. 2008, 10:10
Dobrý den, tak tohle byla specialita mojí babičky, žádná oslava se bez ní neobešla Říkali jsme jim zkráceně ŘEZY. Je to naprosto famózní záležitost Všem doporučuju vyzkoušet. Zuzka
alis78
(upraveno)
29. 3. 2008, 10:08
Dobrý den, Jani, včera jsem dělala - no a musim říct, no to se ani nedá. Málem jsem to všechno . Je to jiná variace žloutkových řezů. Fakt super , lehký a rychlý. Na manžela málem nezbylo
Sweetty
(upraveno)
30. 3. 2008, 17:29
@alis78
Děkuji, jsem ráda že vám chutnalo, protože u nás opravdu na manžela nezbývá , kdo dřív příjde ten dřív mele, že?
Kornelie
(upraveno)
28. 3. 2008, 21:11
dobrý den Jani ale když dám ty dve nezakrate poleviny na sebe tak jak těsto bude nahoře protože když dam dve poloviny na sebe tak nahoře těsto žadne nezustane
pidulína
(upraveno)
28. 3. 2008, 21:16
@Kornelie
připlácnete to na sebe těmi pudinky
Sweetty
(upraveno)
30. 3. 2008, 17:28
@pidulína
Ano přesně tak, puding na puding a nahoře zůstane ta rovná část těsta. Až budu dělat příště udělám i fota.