Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Rychlý jablkový moučník

0.0
Rychlý jablkový moučník

Potřebné ingredience

• 180 g hladké mouky • 120 g cukru krupice • 3 vejce • 170 g čerstvého másla nebo oleje • 1 prášek do pečiva • špetka skořice • 5 ks středně velkých jablek • lžíce rumu • forma na pečení (klasická koláčová, dortová nebo pekáček) • plátek másla na vymazání formy • jemná strouhanka na vysypání – já někdy dávám místo strouhanky kokos, je dost mastný a současně zanechává příjemnou chuť, která moučníku neškodí • pro dochucení jsem přidala rozinky (můžou být předtím namočené v rumu)

Postup přípravy

Není to celé můj vlastní recept, jen trošku vylepšený. Ale můžu vřele doporučit. Je velmi chutný a skutečně snadný na přípravu. Zvládne určitě každý :-)

Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva a zamícháme. Ochutíme skořicí a osladíme. Přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo nebo olej, rum a společně s nastrouhanými jablky na struhadle s velkými slzičkami vařečkou umícháme polotuhé lité těsto. Podle chuti lze přidat ještě rozinky namočené v rumu.
Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou - já občas místo strouhanky používám kokos, ten je mastný a současně zanechává příjemnou chuť, která obvykle moučníkům nevadí. Toto jednoduché těsto pak vylijeme do formy a vše pečeme při 175 – 180 °C 40 až 45 minut.
Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie