(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Výborná rajská polévka
Potřebné ingredience
menší cibule,
stroužek česneku,
2 lžíce olivového oleje (může být i normální),
bazalka,
sůl,
malý rajský protlak,
krájená rajčata konzervovaná,
rajčatové pyré ( kupuju obyč. v Kauflandu),
litr zeleninového vývaru,
drobné těstoviny,
tvrdý sýr,
zakysaná smetana.
Postup přípravy
Nejprve ma oleji necháme zesklovatit na kostičky nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Až je cibulka hotová, přidáme nakrájená rajčata, která pár minut podusíme. Přilijeme zeleninový vývar, protlak a rajčatové pyré .Toho dáme tolik , jak kdo má rád polévku hustou.Osolíme a okořeníme bazalkou. Lepší je čerstvá, ale může být i sušená. Vezmeme si tyčový mixér a rozmixujeme kousky rajčat. Přidáme hrst drobných těstovin (kdo má rád rýží, může přidat místo těstovin rýži) a vaříme do doby, dokud nejsou těstoviny hotové. Polévku nalejeme na talíř a ozdobíme zakysanou smetanou a strouhaným sýrem. Můžeme dozdobit i lístkem čerstvé bazalky. Přeji dobrou chuť!
Osmahneme cibulku a česnek.
Přidáme krájená rajčata a dusíme.
Přilejeme vývar, pyré, protlak. Okořeníme, osolíme. Mixérem pomixujeme.
Přihodíme drobné těstoviny a povaříme.
Hotovou polévku ozdobíme zakysanou smetanou, strouhaným sýrem a můžeme podávat.:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé