(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Buchta s jablky

Potřebné ingredience
3 hrníčky polohrubé mouky, 1 hrníček krystalového cukru , vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, 2 jablka, skořicový cukr, hera
Postup přípravy
Smícháme cukr, mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Polovinu sypké hmoty nasypeme na vymazaný plech,na směs rovnoměrně rozházíme nastrouhaná jablka a posypeme skořicovým cukrem. Zbytek sypké hmoty nasypeme na jablka a na tuto poslední vrstvu rozkrájíme na kousíčky heru. Dáme péct do trouby asi na 180°c až buchta zčervená. Je to moc dobrá, rychlá a lehká mňamka. Recept jsem měla od kamarádky a ta dává celý prášek do pečiva, ale nám připadalo, že je tam dost cítit, proto dávám jen půl. Na fotce je jen půl buchty, než jsem stačila vyfotit, byla půlka pryč.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
govinda
(upraveno)
7. 8. 2022, 15:38
Právě jsem dopekla a už nikdy víc. Vznikla jen sypká hmota s jablky, škoda práce. No, nezklamalo mě to, dostala jsem, co jsem od toho receptu očekávala.

nahlásit
Ketty12
(upraveno)
22. 11. 2008, 19:52
v čem prosím je to upečeno a jaká velikost díky



nahlásit

Oceanic
(upraveno)
8. 11. 2008, 16:20










nahlásit

Stojanka
(upraveno)
22. 11. 2008, 18:25
@Oceanic
Včera jsem jí taky dělala
a už není


nahlásit

Stojanka
(upraveno)
29. 3. 2008, 20:59
Nezapomněla......to ta hera to spojí..nebo máslo......nebojte, vydržte...peče se to déla a tak trochu se to rozleží....je lepší druhý den, nebo až třeba po třech hodinkách...
nahlásit
medanek
(upraveno)
17. 2. 2008, 17:10
Mám buchtu v troubě už přes půl hodiny na 200 stupnů a pořád není.Ale hlavně mě zaráží vypadá úplně stejně jako předtím sypká,myslela jsem podle vaší fotky,že se to spojí.Těšila jsem se ,ale jsem zklamaná.Měla jsem obavy už před pečením,které se potvrdily.Nezapoměla jste tam do surovin něco napsat?Nejde mi do hlavy ,jak se může sypká hmota spojit v buchtu ,která drží pohromadě.


nahlásit