(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Škvarkové placky
Potřebné ingredience
42 g droždí 1 lžíce cukru asi 2 dl mléka 500 g hladké mouky 200 g vařených brambor 300 g čerstvých škvarků 2 lžíce sádla 2 lžičky soli 1 vejce 1 lžíce octa mouka na podsypání 2 žloutky na potření mák na posypán
Postup přípravy
V míse utřeme droždí s cukrem, zalijeme teplým mlékem, zasypeme hrstí mouky, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Do mouky přidáme najemno nastrouhané brambory, nahrubo nasekané škvarky rozpečené na dvou lžících sádla, sůl, vejce, ocet, vyběhnutý kvásek a vypracujeme těsto.
Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Během kynutí promísíme.
Z vykynutého těsta tvarujeme placičky o průměru asi 8 cm, které svrchu ostrým nožem nakrojíme do mřížky, potřeme rozšlehaným žloutkem, můžeme posypat mákem.
Pečeme při 170 °C dorůžova, cca 15−20 minut.
Do mouky přidáme najemno nastrouhané brambory, nahrubo nasekané škvarky rozpečené na dvou lžících sádla, sůl, vejce, ocet, vyběhnutý kvásek a vypracujeme těsto.
Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Během kynutí promísíme.
Z vykynutého těsta tvarujeme placičky o průměru asi 8 cm, které svrchu ostrým nožem nakrojíme do mřížky, potřeme rozšlehaným žloutkem, můžeme posypat mákem.
Pečeme při 170 °C dorůžova, cca 15−20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé