Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Škvarkové placky

0.0
Škvarkové placky

Potřebné ingredience

42 g droždí 1 lžíce cukru asi 2 dl mléka 500 g hladké mouky 200 g vařených brambor 300 g čerstvých škvarků 2 lžíce sádla 2 lžičky soli 1 vejce 1 lžíce octa mouka na podsypání 2 žloutky na potření mák na posypán

Postup přípravy

V míse utřeme droždí s cukrem, zalijeme teplým mlékem, zasypeme hrstí mouky, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

Do mouky přidáme najemno nastrouhané brambory, nahrubo nasekané škvarky rozpečené na dvou lžících sádla, sůl, vejce, ocet, vyběhnutý kvásek a vypracujeme těsto.

Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Během kynutí promísíme.

Z vykynutého těsta tvarujeme placičky o průměru asi 8 cm, které svrchu ostrým nožem nakrojíme do mřížky, potřeme rozšlehaným žloutkem, můžeme posypat mákem.

Pečeme při 170 °C dorůžova, cca 15−20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie