(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
VÝBORNÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience
200 - 220 ml mléka, 1 celé vejce, špetka soli, 100 g rostlinného tuku Hera (Zlatá haná...) nebo 100 ml oleje, 1 plná PL cukru, 20 g kvasnic, 400 g hladké mouky. 1 vejce na potření okrajů koláče pře pečením.
Postup přípravy
Z trošky mléka, špetky cukru, kvasnic a trochu mouky si uděláme klasický kvásek. Necháme vykynout. Mezitím si dám do mísy zbytek teplého mléka, špetku soli, tuk nebo olej (když dávám tuk, tak si mísu dám na chvíli na oheň - mám nerezovou, aby se mi tuk rozpustil) a přisypu trochu mouky, míchám vařečkou, aby se to spojilo, pak rozklepnu 1 vajíčko, které také zapracuji a nakonec do toho všeho přiliji vykynutý kvásek. Vařečkou vypracuji hladké řidší těsto, aby se nám po vykynutí dobře roztahovalo na vymazaném plechu. Poklademe borůvkami nebo ovocem jaké máme dostupné a rádi a hustě posypeme drobenkou z hladké mouky, mletého cukru a kousku Hery nebo i másla.
Na jeden plech si dělám drobenku: 5 PL mouky + 5 PL cukru + 5 PL rozpuštěného tuku.
Na jeden plech si dělám drobenku: 5 PL mouky + 5 PL cukru + 5 PL rozpuštěného tuku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

hrusticka84
(upraveno)
1. 3. 2013, 17:57
Tak toto doporučuji
něco obdobného jsem ochutnala ve Špindlu a bylo to móóóc dobré.....tam měli borůvky navíc podsypané mletým mákem


nahlásit