Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Opravdový caesar salát

0.0
Opravdový caesar salát

Potřebné ingredience

1 římský salát, 2 - 3 filety ančoviček, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžička worcesterské omáčky, 2 žloutky, 6 lžic olivového oleje, šťáva z 1/2 citrónu, 1 - 2 stroužky česneku, 4 lžíce strouhaného parmazánu, čerstvě mletý černý pepř, ev. sůl, parmazánové hoblinky, krutony z francouzské bagety nebo toustového chleba

Postup přípravy

Žloutky vyklepneme na lžíci na ponoříme do vařící se vody na 60s, poté hned vložit do vody studené - nechat žloutek na lžíci a ponořit - (dělat postupně) - lze použít i syrové žloutky. Do mísy (těžší - skleněné) nakrájíme nadrobno ančovičky a utřený česnek, vidličkou co nejvíce rozdrtíme a spojíme. Poté vmícháme hořčici, worcesterskou omáčku a šťávu z citrónu. Přidáme žloutky (pokud jsou spařené - nejdříve rozmícháme vidličkou v jiné misce, aby se nevytvořily hrudky) a metličkou prošleháme. Nakonec pramínkem vléváme olej za stálého šlehání (mísu dát na utěrku, aby nejezdila). Mícháme až do té doby, než vznikne krémová konzistence. Nakonec vmícháme 2 plné lžíce parmazánu a ještě chvíli šleháme. Krutony nasucho nebo pokapané olivovým olejem upečeme v troubě, necháme vychladnout. Vychladlé krutony nasypeme do velké mísy, nalijeme na ně 1/3 dresinku a proházíme, aby se částečně obalily. Přidáme nakrájený (osušený) salát, zbytek zálivky a zbytek strouhaného parmazánu, rukama jemně promícháme. Na talíři ozdobíme hoblinkami parmazánu a černým pepřem. Jako přílohu můžeme podávat grilované kuřecí prso.

...

ančovičky + česnek

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie