Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Makovec s vanilkovými obláčky

0.0
Makovec s vanilkovými obláčky

Potřebné ingredience

Opět jsem lustrovala internet a hledala něco nového méně tradičního. A hele, povedlo se! Vyzkoušela jsem a musím říct, že buchta je famózní. Ještě lepší než buchta vanilková kynutá. Doporučuji vyzkoušet. Ti, co mají rádi mák budou nadšené:-) Těsto: 100 g másla 120 g cukru 4 vejce 120 g hladké mouky 100 g mletého máku 1/2 prášku do pečiva 200 ml mléka citrónová kůra špetka soli Krém: 1 vanilkový pudink 400 ml mléka 50 g cukru 50 g másla Dále: med mandlové lupínky

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme krém. Uvaříme vanilkový pudink ze 400 ml mléka. Uvařený pudink zakryjeme potravinářskou fólií, aby se nám nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Poté zašleháme do pudinku máslo a cukr.

Změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, mák a citrónovou kůru. Přilijeme mléko a promícháme.

Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha a opatrně zamícháme do těsta.

Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Makové těsto vlijeme do formy. Vanilkový krém klademe lžící na povrch těsta. Na závěr nožem mírně promícháme.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 1 hodinu.

Upečený makovec necháme ve formě, než vychladne do pokojové teploty. Přeneseme ho na mřížku. Strany makovce potřeme medem a posypeme mandlovými lupínky.

P.S- pekla jsem vážně tu hodinu a puding byl stále tekutý. Pokud vyzkzkoušíte špejlí těsto a nebude se lepit, vyndejte. Po schladnutí puding stuhne :-))
Též, kdo má rád sladší a nebude používat med, doporučuji trochu víc cukru :-))
Všem dobrou chut! :-)
Ještě mě napadlo, že pokud nebudete "dort" na závěr potírat medem a mandlemi, tak by šlo vyměnit med za cukr. Určo by výsledek byl více zajímavý!
A ještě jedna myšlenka. Do pudinku se nemusí dávat máslo. Jsem si jistá, že puding ztuhne i tak. Taky k pudingu můžete přidat kapku rumu :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie