Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Knedlo-vepřo-zelo z kuřete (kuře na zelí zase jinak)

0.0
Knedlo-vepřo-zelo z kuřete (kuře na zelí zase jinak)

Potřebné ingredience

Tento recept mám z jednoho časipisu o vaření, chutná skoro stejně jako vepřo/knedlo/zelo, ale je podstatně dietnější. A vynikající!

1 kuře, 1 sklenice kysaného zelí,1 jablko,1 cibule, 1 lžíce cukru,sůl,kmín,2 lžíce sádla.
Na knedlíky(koule):
1 kg brambor,350 g hrubé mouky,1 lžíce solamylu,1 vejce,lžička soli,1 lžíce rozpuštěného másla.

Postup přípravy

Kuře naporcujeme na čtvrtky (můžeme použít i třeba jen stehna). Zelí smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a nahrubo nastrouhaným jablkem (se šlupkou). Přidáme lžíci cukru pořádně promícháme a 2/3 poklademe na dně pekáče.
Na zelí položíme osolené maso, pokmínujeme, poklademe zbytkem zelné směsi a pokapeme rozpuštěným sádlem (rozpouštím ho normálně v hrnečku v mikrovlnce). Dáme péct do trouby, dál nepodléváme, šťávu pustí zelí. Pečeme na 180-200 st. asi 40 min., pak odklopím, odhrnu zelí z masa a dopékám do růžova na 180 st.

Mezitím knedlíčky: Brambory prolisujeme (nastrouháme) studené nebo i teplé, přidáme mouku, vejce, solamyl,sůl a máslo. Vypracujeme těsto, vyválíme si stejné válečky a ukrajujeme kousky, ze kterých navlhčenýma rukama "vykoulíme" koule (průměr cca 5 cm) a vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme cca 7 minut.

Vypadá to složitě, ale je to celkem rychlé a výborné :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anaba 4. 3. 2015, 9:33
taky musím vyzkoušet,at je nějaká změna (Y)
makyn 10. 10. 2008, 12:07
moc dobré, minulý týden jsem dělala k obědu a rodinka si to žádá znovu, opravdu super, Markéta

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie