Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Játra na jarní cibulce s rýží

0.0
Játra na jarní cibulce s rýží

Potřebné ingredience

Pro 3 osoby: 500 kuřecích jater, 4 jarní cibulky, 2 snítky tymiánu, 1 snítka majoránky, 1PL sádla, 2PL oleje, 2lž kmína, 500ml vody, jíšku 1PLmásla a 1PL mouky, sůl, pepř volitelné: 1PL sojové omáčky (pro barvu), 1 velký panák červeného vína (pro barvu a šmrnc)

Postup přípravy

Postup:

1. Játra očistíme, pokrájíme a dáme do mističky.

2. Na pánvi si rozpálíme sádlo, olej a zatím pokrájíme jarní cibulky (celé!).

3. Cibulku přihodíme na pánev, tak minutku promícháváme a přihodíme kmín, aby se rozvoněl.

4. Společně restujeme tak 2 minutky.

5. Přidáme játra, která opékáme tak dlouho, dokud nejsou ze všech stran hnědá a zatáhnutá.

6. Játra zalijeme vodou, stáhneme plotýnku na půlku a dusíme pod pokličkou cca 5 minut.

7. Po 5ti minutách přihodíme tymián, majoránku, opepříme a dusíme přibližně dalších 5 minut.

8. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme sojovku a červené víno.(pokud je třeba, tak ještě trochu vody)

9. Už bez pokličky povaříme necelých 10 minut.

Omáčku mám osobně nejraději s rýží. =)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie