Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

**Zapečené smetanové brambory s bylinkami a sýrem**bleskovka z remosky :-)

0.0
**Zapečené smetanové brambory s bylinkami a sýrem**bleskovka z remosky :-)

Potřebné ingredience

*oloupané syrové brambory* *jarní cibulka s natí (nebo cibulka bez natě)* *slunečnicový olej* *čerstvá petrželka, celerová nať, libeček, rozmarýn apod.* *sůl* *čerstvě mletý pepř* *vegeta bez glutamanu* *balení kvalitní smetany na šlehání* *sýr na finální zapečení (např.gouda)*

Postup přípravy

1) Nejprve rozpečeme remosku (tedy zapneme prázdnou). Dle počtu strávníků a velikosti remosky okrouháme brambory a nakrájíme na tenoučké plátky. Ty vsypeme do větší mísy. Dále přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i s natí, nakrájené bylinky (já použila petrželku). Osolíme, opepříme, přidáme od oka olej tak,by brambory nebyly suché,ale zase ne moc, šlehačka je také tučná :-), dochutíme vegetou bez glutamanu, vše dobře promícháme a ihned přendáme do remosky. Pečeme cca 10min., poté zalejeme šlehačkou a pak pečeme do té doby,než šlehačka začne houstnout a brombory zvrchu zlátnout. Ve finále posypeme sýrem a už jen krátce zapečeme,aby sýr zůstal měkký a světlý.
2) Podáváme buď jako samostatné jídlo, např. lehčí večeři třeba s rajčatovým, nebo okurkovým salátem a nebo jako skvělou přílohu např. ke grilovanému masu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie