Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kuřecí s kokosovým mlékem

0.0
Kuřecí s kokosovým mlékem

Potřebné ingredience

1 kg kuřecích prsou, 2 PL solamylu, 1 pravé kokosové mléko v plechovce (cca 250 ml), 2 stroužky česneku, 1 KL kari, 3 ks vejce, 250 ml kuřecího vývaru, malá cibule, 2 KL soli, 2 PL pravé asijské sojové omáčky, půl lžičky čerstvého jemně pokrájeného zázvoru.

Postup přípravy

Kuřecí prsa jsme nakrájeli na nudličky. V míse jsme rozmíchali vejce se solamylem, solí, 1 PL sojové omáčky, lžičkou karí a zázvorem. Přidali jsme kuřecí maso a nechali přes noc marinovat v lednici.
Cibulku a česnek jsme pokrájeli na malé kostičky, nechá se zpěnit na rozpáleném oleji (cca 2 PL oleje). Jakmile se cibulka jemně barví, přidali jsme naložené maso a zprudka jsme ho opekli. Jakmile se maso zatáhne, podlije se kuřecím vývarem, přidali jsme ještě maličko soli, kari a 1 PL sójové omáčky. Pak se musí maso chvíli dusit. Nakonec jsme přidali pokrájenou chilli papričku a masovou směs zalili kokosovým mlékem. Nechá se převařit. Podává se s rýží. Výsledná chuť omáčky nás velmi příjemně překvapila - dost jsme se toho báli, ale budeme si kuře s kokosovou omáčkou běžně vařit. Recept si pro sebe jen mírně poupravíme vynecháním chilli papričky, jídlo bylo poměrně pikantní. Veškeré suroviny pro toto jídlo (krom kuřecího masa) jsme nakoupili v pravém asijském obchodě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie